HC Energie Karlovy Vary

Nepovedený zápas, Energie body z Brna neveze

Ve 41. kole se Brukova družina vydala do metropole Moravy do Brna. Po vyrovnané první třetině, ve které se Davidu Kofroňovi podařilo otevřít skóre, se už o slovo hlásili pouze domácí. Rozhodující druhé dějství, v němž si Kometa vytvořila dvoubrankový náskok pohřbila naděje na bodový zisk. Závěrečnou dvacetiminutovku korunovalo Brno dvěma góly a Karlovarští se vrací s porážkou.
Tipsport extraliga, 41. kolo, ne 28.1.2024, Brno, Winning Group Arena
HC Kometa Brno
HC Energie Karlovy Vary
5:1
1:1, 2:0, 2:0
Branky a nahrávky: 09:28 Vincour (Ekrt, Osburn; 5/5), 21:13 Cingel (Zbořil, Moses; 5/4), 31:51 Moses (Okál, Zbořil; 5/5), 42:51 Kollár (Kos, Pospíšil; 5/5), 59:55 Zaťovič (Ščotka; 5/5) – 01:51 Kofroň (Rohan; 5/5). Rozhodčí: Mrkva, Vrba – Lederer, Blažek. Diváci: 6991. Průběh utkání: 0:1, 5:1.
Rozhodčí: Mrkva, Vrba – Lederer, Blažek
vyloučení2:5
využití1:0
oslabení0:0
střely na branku34:24
zblokované střely17:12
hity1:3
vhazování30:34
diváci6991
HC Kometa Brno: Kavan – Ďaloga, Gazda, Ščotka, Moro, Kaňák, Osburn, Hrbas – Zaťovič, Cingel, Flek – Pospíšil, Kollár, Kos – Okál, Zbořil, Moses – Vincour, Ekrt, Kohout.
HC Energie Karlovy Vary: Frodl – Plutnar, Havlín, Mikyska, Stříteský, Rulík, Bartejs, Rohan – Jiskra, Černoch, Beránek – Rachůnek, Gríger, Kangasniemi – Redlich, Hladonik, Procházka – Koffer, Kofroň, Kružík.

Komentář k utkání

Gólový lístek zápasu otevřel ve 2. minutě střelou z levého kruhu David Kofroň - 0:1. Ještě před polovinou úvodního dějství bylo však skóre srovnáno. Nejprve se po Flekově střele už radovali fanoušci, a však brněnský útočník rozezněl pouze tyč. O necelou minutu později byla Kometa už přesná. Tomáš Vincour překonal Frodla ránou z pravého kruhu - 1:1. Karlovy Vary si i poté připravily ještě několik solidních šancí. Také za Kavanovými zády zněla tyč po střele Ondřeje Beránka a v posledních minutách ji znovu orazítkoval Jan Hladonik. Do kabin se přes snahu na obou stranách odcházelo za vyrovnaného stavu 1:1.

Už 30 vteřin po začátku prostřední třetiny byl přistižen při nedovoleném zákroku Tomáš Havlín a v přesilovce se Kometa poprvé v zápase ujala vedení. Přesnou střelu z voleje prostřelil Frodla Lukáš Ciencela - 2:1. V polovině utkání přišla velice aktivní hra Kometa a energetikům se nedařilo osvobodit ze sevření. Snaha se domácím vyplatila a Steve Moses zamíchal s kotoučem, čímž dostal Frodla na zem a střelou pod horní víko navýšil náskok - 3:1. V poslední minutě fauloval Plutnar a do třetí třetiny si Brno přeneslo část přesilové hry.

Karlovarští sice přežili oslabení bez gólové újmy, ale ve 43. minutě se při zmatku před Frodlovou klecí nejrychleji zorientoval Andrej Kollár, po jehož gólu se ještě zkoumala situace na videu, ale branka byla uznána a Kometa navýšila svůj náskok – 4:1. Páté brance zamezil Frodl ve 47. minutě, kdy Kollár adresoval kotouč Pospíšilovi, ale brankář Karlových Varů se stačil přemístit. Karlovarští mohli zdramatizovat utkání, když v 50. minutě chytil skákavý kotouč Jan Hladonik a o dorážku se postaral Redlich, ale ani tato dvojice nedokázala snížit gólové manko. Hosté se nadále snažili protlačit skrze obranu Kometa, tak ale nedávala energetikům velké naděje. Naopak v závěrečných vteřinách upravil skóre na konečný 5:1 Martin Zaťovič.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Modrý (HC Kometa Brno): Před fantastickou diváckou kulisou podal náš gólman výborný výkon. Podržel nás v důležitých momentech zápasu a my si pomohli přesilovou hrou. V druhé třetině jsme zvedli tempo a dokázali jsme nakládat s pukem trochu líp. Vytvořili jsme si plno šancí, které jsme zúročili a našli jsme cestu k vítězství.

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): Existovali jsme na ledě pouze během první třetiny, kdy jsme byli konkurenceschopným týmem. V začátku druhé třetiny jsme udělali nesmyslný faul, díky čemuž nakonec Kometa vstřelila vítěznou branku a od té chvíle existoval na ledě pouze domácí tým. Mě nyní mrzí dvě věci. Zaprvé to, jak jsme se prezentovali fanouškům, kteří nás přijeli podpořit a i těm, kteří utkání sledovali od televize a zadruhé to, jak jsme v tom nechali vykoupat Dominika Frodla. Ten nám v průběhu sezony dopomohl k zisku spousty bodů. Dnes to od nás byl opravdu nepovedený zápas, mnohdy až trapný.

Související články

Ohlasy k zápasu | ne 28.1.2024

David Kofroň: Musíme to zlomit tvrdou prací

Preview k zápasu | so 27.1.2024

Směr Brno! Energetici míří na jih Moravy