HC Energie Karlovy Vary

Další krok juniorům vyšel! V semifinálové sérii s Oceláři berou druhou výhru

Karlovarští junioři znovu ukázali svou týmovou sílu a obětavost a i ve druhém semifinálovém utkání statečně čelili třineckým Ocelářům. Tým opět držel skvělý Adam Ebenstreit, který si připsal třicet šest zákroků a od čistého konta ho dělilo pouhých sedmdesát osm sekund. Pod góly Energie se podepsali Matyáš Váňa, Jakub Galnor a Matyáš Adámek. Naši mladíci tak do Karlových Varů vezou semifinálovou sérii za stavu 2:0. Dva kroky mají za sebou, ale ten nejtěžší je teprve čeká ve středu 3. dubna ve 20:00 hodin na tréninkové hale.
DHL Extraliga juniorů, SF2, so 30.3.2024, Třinec, MINI WERK ARENA
Oceláři Třinec
Karlovy Vary
1:3
0:0, 0:1, 1:2

Komentář k utkání

Třinečtí do druhého utkání série vstoupili hodně aktivně. Adam Ebenstreit však byl ve střehu. O tom se přesvědčil Patrik Šutý, který z pozice před brankou do ní ani nadvakrát puk nedostal. Se svou tutovkou z mezikruží ve čtvrté minutě neuspěl Oskar Haas. Díky napadání se do akce dostali také energetici. Skoro ve stejný čas jako v předchozím utkání, se do velké šance dostal Vít Záhejský, jehož střelu z mezikruží Jakub Král vyrazil. V deváté minutě před nehlídaným Radimem Mrtkou vyplaval puk, jenomže třineckého obránce, naštěstí pro energetiky, zradila muška. V polovině třetiny se ke slovu dostali karlovarští obránci, ale nahození Ondřeje Postla a poté i Kryštofa Bulky až do cíle, díky zákrokům Jakuba Krále, nedošla.

Po akci bránících hráčů svou tutovku nezakončil Tomáš Šilar. Na oplátku třineckého gólmana zaměstnali nejprve Vít Záhejský a po něm ještě Vojtěch Steklý, jenomže Jakub Král na svou branku pověsil pořádný zámek. Svého kolegu ostatně napodobil i Adam Ebenstreit, o čemž by mohli vyprávět Alex Horvát, jehož nahození karlovarský gólman za svá záda nepustil v čase 13:02. Zhruba po půl minutě to po ledě zkoušel Michal Pospíšil. V cestě ke gólové radosti mu stál Ebenstreitův beton. Zbývající část třetiny se nesla ve snaze střelců obou týmů najít skulinku v brance soupeře, ale gólmani byli ve střehu. A tak s prázdnou od branky Energie v šestnácté minutě odjel Dominik Buják a třinecká branka zůstala zavřená před střelami Jakuba Galnora a v poslední minutě i Vojtěcha Čihaře.

V dobývání soupeřovy branky pokračovaly oba týmy hned po úvodním vhazování druhé části. Do akce musel nejprve Adam Ebenstreit, na kterého si vyšlápl Matěj Kozlík a následný závar chtěl k dorážce využít Tomáš Šilar. Tlak třineckých mladíků vzápětí vylepšila přesilovka. V ní měli větší šance Miroslav Holinka a Oskar Haas. Přes Jakuba Krále po konci oslabení neprošel další pokus Víta Záhejského. Zasahovat musel i karlovarský gólman. Ve dvacáté deváté minutě nevyšla Robinovi Gerychovi a Miroslavu Holinkovi jejich akce podle představ a puk se zastavil o ruku Adama Ebenstreita. Ten uhasil i zaváhání svých spoluhráčů v polovině utkání, když zlikvidoval šanci Davida Blahy. Karlovarskému gólmanovi o pár sekund později připravil horkou chvilku Martin Pánek, který měl výbornou šanci na dorážku střely Marcela Mikuly, nakonec se jeho dorážka do karlovarské branky nevešla.

Přesilovkou kombinaci Energie zakončoval ve třicáté třetí minutě Matyáš Adámek, ale ani on nenašel recept na třineckého brankáře. V úvodu třicáté páté minuty na zeď v karlovarské brance narazil Jan Bartoš. V čase 34:56 dostala zeď ve třinecké brance trhlinu díky Matyáši Váňovi, kterému do prostoru před brankou puk naservíroval Vít Záhejský. Šance na navýšení vedení, kterou měl ve třicáté sedmé minutě Matěj Novotný zapadla spolu s pukem do Královy výstroje. K přerušení hry došlo poté, co Adam Ebenstreit zastavil nahození Matěje Kozlíka a v lapačce karlovarského gólmana skončila další šance Tomáše Šilara. V závěru třetiny se do akce ještě dostali oba gólmani a stav tak zůstal nezměněn.

Také třetí třetina začala pěkně zostra. Přes ležícího Adama Ebenstreita na dvakrát nedostal puk do branky Michal Ramik a Jakub Král čelil akci Víta Záhejského. V další početní výhodě Ocelářů zahrozili Viktors Kurbaka a Michal Ramik. Po oslabení se do dobývání třinecké branky pustili i energetici, ale Kryštof Bulka a ani David Varvařovský neuspěli. Zamčenou branku stále držel také Adam Ebenstreit.

Své spoluhráče nakonec uklidnil Jakub Galnor, který zakončil v čase 57:48 přesilovkovou kombinaci Vojtěcha Čihaře a Matyáše Váni. Třinečtí trenéři opět sáhli k power-play. Tento risk v čase 58:18 potrestal Matyáš Adámek po přihrávce Davida Varvařovského. Závěr utkání se změnil v drama poté, co v čase 58:42 čisté konto Adamovi Ebenstreitovi smázl Michal Ramik. Jakub Král opět odjel na střídačku a třinečtí zkoušeli zvrátit stav utkání v šesti. V čase 59:51 došlo před karlovarskou brankou k závaru a třinečtí mladíci se radovali z gólu. Ten však nakonec nebyl uznán, ale Oceláři získali početní výhodu. Po adrenalinovém závěru nakonec energetici slavili výhru 3:1 a série se do Karlových Varů stěhuje za stavu 2:0 pro naše mladíky.

Související články