HC Energie Karlovy Vary

Chtěli jsme vyhrát, ať to bude stát cokoliv! říká kapitán Černoch

Páteční duel se Spartou rozhodl o postupu Energie do předkola play-off. Velký podíl na výhře měl kapitán Jiří Černoch, který se na výhře 5:1 podílel hned třemi body.

Jirko, první třetinu jste sice prohráli 0:1, a však herně to vypadalo dost vyrovnaně…
Ano, první třetina byla vyrovnaná, ale nehráli jsme to, co jsme chtěli. Před druhou částí jsme si tedy něco řekli. Chtěli jsme hodně věcí změnit, a to jsme zaplaťpánbůh udělali a druhé dějství jsme uhráli slušně. Ve třetí třetině bylo hodně přesilovek. Vstřelili jsme góly a pak to šlo samo.

Před třetí třetinou jste měli jednobrankový náskok, jaký byl pokyn do závěrečné dvacetiminutovky?
Řekli jsme si, že chceme vyhrát. Je jedno, co to bude stát nebo obnášet, ale vyhrát za každou cenu.

Zažil jste někdy tolik přesilových her ve třetí třetině jako tomu bylo dnes?
Určitě jsem nezažil dvě dvouminutové pět na tři dvakrát po sobě. Jsem rád, že se nám podařilo dvojitou přesilovku využít, je to velká psychická vzpruha. Naopak pokud v takové situaci gól nedáte, tak vás to může položit. Druhou jsme naštěstí proměnili a otočili jsme utkání.

Váš gól zkoumal videorozhodčí na videu. Věděl jste, že puk překročil brankovou čáru nebo ve vás byla nějaká nejistota?
Tušil jsem, že přešel brankovou čáru, ale bál jsem se, že na žádném záběru to nebude patrné a nebude to tedy prokazatelně na videu. Spíš jsem si myslel, že tedy uznaný nebude.

Díky výhře jste si pojistili předkolo play-off, sledovali jste, jak se vyvíjí duel v Mladé Boleslavi?
Ne, chtěli jsme se soustředit jen na sebe. Věděli jsme, že musíme vyhrát za tři body. Hráli jsme náš zápas a teď se podíváme, jak se hrálo jinde.

V neděli vás čeká Kladno, tam pojedete s větší pohodou na hokejkách, že?
Nechtěli jsme jet na Kladno, kdy je to poslední zápas, s pocitem, že musíme vyhrát. Jsem rád, že jsme to dnes ukopali a na Kladno můžeme jet relativně v pohodě a naladit se na play-off.

Jak moc vás mrzí, že jste si pojistku do předkola play-off zajistili až nyní v 51. kole?
Mrzí nás to hodně, ale musíme najít pozitiva. To je, že už dnes jsme museli hrát na 100 procent a nyní se musíme připravit na play-off.

Předpokládám, že si tenhle zápas budete asi dlouho pamatovat...
Samozřejmě, teď to chvíli v paměti mít budu. Za tři dny ale začíná play-off, tam je vše zapomenuté a začíná se od nuly. Jsem za to ale rád, je to dobré jak pro moji psychiku, tak i pro tým.

O předkole se rozhodovalo do posledních zápasů, může být pro vás například pozitivní fakt, že si můžete vzít do budoucna čerstvé vítězné momentum?
Přesně tak. Musíme si najít to pozitivní. Hráli jsme play-off hokej a jsme na to naladění. Myslím si, že to je lepší, než kdyby nám několik zápasů o nic nešlo. Jsem rád, že se nám to povedlo dneska ukopat a musíme si to přenést do play-off.

Poslední zápasy se míchalo se sestavou, po dnešku to bude ale asi beze změny...
Samozřejmě, dali jsme nějaké góly jako lajna. Iikka je špičkový hráč, má neuvěřitelné hokejové myšlení. Bery (Ondřej Beránek) je zase bojovník se mnou, Iikka si pak může hrát svůj hokej. Takhle to je v pohodě a já jsem rád, že nám to tam padlo.

Související články