HC Energie Karlovy Vary

Ekonomka Lenka Poláková se po 30 letech loučí s Energií

Třicet let, to už je doba, za kterou toho člověk hodně zažije. Spojit takovou dobu s jedním klubem, to už je něco mimořádného. Přesně tolik let byla ekonomkou HC Energie paní Lenka Poláková.

Do klubu nastoupila 23. ledna 1993 jako asistentka generálního manažera, její činnost ale byla různorodá a nikdy neváhala pomoct s čímkoliv bylo třeba. Od roku 2000 pak působila jako hlavní ekonomka klubu a na této pozici vydržela až do konce března, kdy se s klubem loučí.

„Za tu dlouhou dobu, co jsem tu působila, jsem poznala spoustu skvělých lidí, z nichž se postupem času stali přátelé. Moc ráda vzpomínám na dobu, kdy jsme vybojovali zlaté a stříbrné extraligové medaile, které mám také doma,“ vzpomíná na prožitou dobu v klubu, ze které má mnoho krásných zážitků.

S Energií je a byla úzce spjata celá její rodina. Roli kustoda A-týmu dlouhé roky zastával její manžel Vojtěch Polák, který v klubu trénoval i mládež. Hokej hrají i oba synové – mladší Tomáš prošel juniorským draftem a tři roky působil v Kanadě a starší Vojtěch, jenž si jako vůbec první odchovanec klubu zahrál v NHL. I proto má ke klubu možná ještě vřelejší vztah než ostatní.

„Chtěla bych moc poděkovat všem, se kterými jsem v těch třiceti letech mohla spolupracovat. Cítím ale, že mé poslaní v klubu se již naplnilo, a je čas se věnovat zase něčemu jinému. Energii ale budu i nadále fandit a držet palce,“ loučí se dnešním dnem s klubem, kde strávila velkou část svého života.

Poděkování majitele klubu Daniela Tobolky

„Lenka Poláková strávila u karlovarského hokeje neuvěřitelných 30 let. Celá její rodina hokejem žila, byla při tom, když Karlovy Vary získaly extraligovou příslušnost, když se staly republikovými mistry, zažila sestup a postup zpět do nejvyšší soutěže a v neposlední řadě i změnu vlastnické struktury v nedávné minulosti. Pro hokej pracovala vždy s radostí a svojí oddaností si zaslouží místo v pomyslné manažerské síni slávy HC Energie.

Přeji Lence, aby svou novou profesní aktivitu vykonávala se stejnou „energií“ jako když pracovala pro Energii.”

Fotogalerie