HC Energie Karlovy Vary

FOTO: Dybal a Ebenstreit absolvovali reprezentační kemp brankářů

Dvojice karlovarských talentů má za sebou tradiční letní kemp gólmanů mládežnických reprezentačních družstev. Pětidenní soustředění v Rokycanech absolvovali Adam Dybal a Adam Ebenstreit.

Dvojice karlovarských talentů má za sebou tradiční letní kemp gólmanů mládežnických reprezentačních družstev. Pětidenní soustředění v Rokycanech absolvovali Adam Dybal a Adam Ebenstreit.

reprezentace U20, která ve stejném termínu absolvuje přípravný kemp před světovým šampionátem juniorů, pro fanoušky Energie mimo jiné dobře známí Jan Bednář a Patrik Hamrla.

V Rokycanech naopak nechyběla již zmíněná karlovarská dvojice Adam Dybal – Adam Ebenstreit.

Šestnáctiletý Adam Dybal se brankářského kempu zúčastnil již v uplynulé sezoně, ve které i pravidelně nastupoval za reprezentační výběr do 17 let, za který naskočil do šesti utkání.

Na klubové úrovni prožil ostravský rodák povedenou sezonu. V základní části juniorské extraligy odchytal 21 utkání a procentuální úspěšností 92,61%, v play-off svá čísla ve třech utkáních ještě vyšponoval až na číslo 94,12%!

V loňském roce si navíc prožil svůj debut i v barvách A-týmu, když v létě nastoupil do přípravného utkání se sokolovským Baníkem a vedl si víc než dobře. Ve věku 15 let, 11 měsíců a 8 dní se stal vůbec nejmladším brankářem, který kdy za karlovarské Áčko nastoupil. S prvním týmem Energie absolvoval i letošní letní přípravu.

O rok mladší Adam Ebenstreit absolvoval společnou přípravu mladých reprezentačních gólmanů vůbec poprvé, dres národního týmu ale oblékl již v minulé sezoně i v ostrých zápasech. Za výběr do 16 let odehrál tři utkání.

Do Energie přišel mladý gólman před sezonou 2020-21, v té uplynulé nastoupil do 24 utkání nejvyšší soutěže dorostenců. Aktuálně se patnáctiletý brankář připravuje s výběrem Karlových Varů na nadcházející ročník.

Fotogalerie