HC Energie Karlovy Vary

Hockey Outdoor Triple je tady! Energii čeká derby pod širým nebem

Fanoušci Energie se konečně dočkali! Už zítra se jejich hokejisté utkají v jedinečném utkání pod širým nebem s Plzní. Utkání v německém Klingenthalu startuje v sobotu v 17 hodin a vstupenky jsou stále v prodeji!

Kde utkání sledovat: Online přenos
Stream: O2 TV Sport

Organizační pokyny

Zápas ve Sparkasse Vogtland Areně začíná v 17 hodin, celý areál bude pro fanoušky otevřen již o dvě hodiny dříve. Na utkání se lze dopravit autem, vlakem či fanouškovským autobusem, ty jsou však již aktuálně vyprodány. Více informací k dopravě i další užitečné informace najdete v tomto článku.

Vstupenky

Na utkání v Klingenthalu lze stále zakoupit vstupenky, a to na pokladně KV Areny v sobotu od 9 do 13 hodin.

O soupeři

Plzeň se nenachází v dobrém rozpoložení, z posledních osmi utkání vyhrála jediné, shodou okolností právě nad Energií. Indiáni se díky výsledkově slabšímu období propadli na 12. místo tabulky, o dva body za svého příštího soupeře. Škodovka v úvodním duelu po únorové repre pauze hrála na Spartě a z O2 areny si odvezla prohru 2:4.

V posledních lednových dnech došlo v kádru modrobílých hned k několika změnám. Do finále byla dotažena dlouho očekávaná výměna brankářů. Do Pardubic zamířil Dominik Pavlát, opačným směrem Milan Klouček společně s neupřesněnou finanční kompenzací. S Dynamem měnila Škodovka i v obranných řadách, své týmy si prohodili Martin Bučko a Michal Houdek. Do Sparty pak zamířil útočník Kryštof Hrabík.

Bodovým lídrem týmu je obránce Petr Zámorský s 35 body (9+26), následovaný Adrianem Holešinským (9+19) a Jakubem Lvem (13+13). V brankovišti se po odchodu Pavlát bude se Samuelem Hlavajem dělit Milan Klouček.

Z kabiny Energie

V kádru karlovarské Energie došlo během posledního období k výrazné změně, nikoliv však v hráčském kádru. U týmu po téměř dvou letech skončil hlavní trenér David Bruk, do pozice prvního kouče se posunul dosavadní asistent Václav Eismann.

A premiéra mu na střídačce Energie v nové roli vyšla náramně, jeho tým po odmakaném výkonu porazil v důležitém utkání Mladou Boleslav 4:1.

„Pohyb, pokora, pracovitost. To byly atributy, které drželo naše mužstvo pevně v rukách,“ označil hlavní důvody výhry Václav Eismann.

Ten se v posledním duelu musel obejít bez Lukase Zetterberga, stejně jako obránce Lukáše Pulpána. Po delší době naopak naskočil Ondřej Dlapa. Otazník tak zůstává nad startem Michala Plutnara, který s týmem absolvoval předzápasový páteční trénink v Klingenthalu, ale proti Boleslavi na ledě chyběl.

Energetici v Klingenthalu

Ve čtvrtek odpoledne si obhlédli zázemí, v pátek dopoledne v Klingenthalu poprvé potrénovali. Energetici si vyzkoušeli led na otevřeném kluzišti přímo pod skokanským můstkem.

Před zápasem s kapitánem