HC Energie Karlovy Vary

Je hotovo! raduje se Stloukal

Petr Stloukal se střelecky prosadil naposledy v lednu. I díky jeho gólu se Energie nakonec radovala z jednobodového zisku, který, díky prohře Chomutova, znamená udržení energetiků v extralize.

Petře, vstup do první třetiny nebyl ideální. První třetina byla hodně lenivá, cítíte to stejně? Čím to podle vás může být?
Začátek byl úplně stejný jako v Litvínově. Věděli jsme, o co hrajeme. Měli jsme svázané ruce, nedokázali jsme si přihrát. Nejezdily nám nohy. Puk jsme pořád někde honili. Bylo to špatné. Ve třetí třetině jsme si řekli, že končí všechna sranda a začali jsme hrát tak, jak máme. Naštěstí nám tam napadaly góly. Ze zápasu jsme získali bod, Chomutov prohrál. Je hotovo!

Sledovali jste vývoj utkání na ledě Chomutova?
Realizační tým věděl, ale my jsme se soustředili sami na sebe. Sami jsme toho měli hodně. Jsme rádi, že jsme to zvládli a dopadlo to pro nás dobře.

Nemyslíte si, že jste hru Litvínova podcenili? Přeci jen jste s ním hráli v neděli...
Neřekl bych, že jsme je podcenili. Přijeli trošku v oslabené sestavě s mladšími hráči, ale ti bojují o sestavu a o smlouvu. Bylo vidět, že hrají naplno. Vůbec to nebylo jednoduché utkání.

Do konce sezony vám shází poslední dva zápasy. Budete je chtít dohrát anebo vám ještě půjde o zisk bodů?
Budeme se snažit vyhrávat a důstojně sezonu dohrát. Už je hotovo. Nevím, co teď nastane, kdo nastoupí nebo nenastoupí. Do každého zápasu, do kterého ale nastoupíš, tak musíš odehrát na 100 %.

V brance stál teprve šestnáctiletý Honza Bednář, jak zvládal play-out po psychické stránce?
Určitě je to náročnější, jak základní část. Ten kluk má před sebou hodně slibnou budoucnost. Odchytal výborné zápasy. Ani teď mu nemůžeme nic vyčíst, inkasoval dva hodně smolné góly, ale to se stává. Předtím nám několik utkání vychytal, kdy odvedl skvělou práci a chytil tolik tutových šancí. Podle mě na něm nebyla vůbec vidět nějaká nervozita.

Naposledy jste se prosadil v lednu, během celé sezony jste se prosadil pouze pětkrát. Čím si to vysvětlujete?
Někdy máš sezony, kdy ti to jde a stojíš na správným místě a někdy je to zase naopak. Gólů jsem nedal tolik, ale snažil jsem se odvést jinou práci, než brankami. Doufám, že to v dalších sezonách bude lepší a lepší.

Jste spokojený s výkonem v sezoně?
Když se nyní za sezonou ohlédneme, tak můžeme být spokojení. Našim cílem bylo, abychom se vyhnuli baráži. Což se nám povedlo. Měli jsme fázi, někdy kolem listopadu, kdy jsme měli formu, fazonu. Podařilo se nám vyhrávat a pomýšleli jsme na předkolo play-off. Extraliga je úplně jiná soutěž, než Chance liga. Myslím si, že můžeme být spokojení. A do příští sezony si vytyčíme vyšší cíle.

V neděli vás čeká poslední domácí zápas, jak byste nabudil fanoušky, aby přišli?
Je to poslední zápas domácí v sezoně, chtěl bych, aby přišli v co největším počtu a společně si mohli poslední utkání užít, stejně jako ukončení sezony.

Díky za rozhovor!

Související články