HC Energie Karlovy Vary

Mládež na turnajích: Šesťáci brali stříbro, osmáci třetí

Jedním z vrcholů příprav na novou sezónu byly pro mladé energetiky víkendové domácí turnaje. Družstvu U12 se podařilo dopracovat až do finále,ve kterém minutu před koncem vyrovnalo, bohužel jedenáct sekund před finálním hvizdem ještě obdrželo nešťastnou branku a bralo stříbrné medaile. Tým U14 se dostal přes první zápas proti Mannheimu, Chomutov a Slavie však byli silní soupeři a přes ty se energetikům projít nepodařilo. V utkání o třetí místo ale zabojovali a cennou bronzovou medaili si nakonec odvezli.

Turnaj U12

V základní části se podařilo mladým energetikům v prvním utkání porazit pražskou Slavii, poté však padli s plzeňskými indiány. Bilance 1:1 ale karlovarské hráče nezaskočila a následně porazili i Adler Mannheim. V dramatickém finále se Slávií se Energii podařilo vyrovnat minutu před koncem v na 5:5. Bohužel jedenáct vteřin před finálním hvizdem obdrželi zelenobílí nešťastný gól na 5:6 a padli se sešívanými. Konečné 2. místo je pro ně však úspěchem i po těsné prohře ve finále. Nejužitečnějším hráčem za západočechy byl vyhlášen Matěj Mikeš.

Celkové pořadí

1. Slavia Praha
2. HC Energie Karlovy Vary
3. Indiáni Plzeň
4. Adler Mannheim

Turnaj U14

Do turnaje čtyř mužstev nastoupila Energie plná síly a v prvním utkání přetlačila Adler Mannheim. Druhý zápas však již nebyl tak růžový, Chomutov byl silným soupeřem a tak se podařilo zelenobílým jednou remizovat 1:1 a následně prohráli 2:5. Na závěr skupiny se karlovarským hráčům postavila Slavie, která byla od začátku favoritem celého turnaje, ačkoliv mladí energetici bojovali ze všech sil, nevyneslo jim to ani jednu výhru a se Slavií Praha padli 0:1 a 2:5. V klání o třetí příčku byl západočechům sokem Adler Mannheim, který Energie porazila těsně 3:2 a odnesla si tak bronz. Nejužitečnějším hráčem HC Energie Karlovy Vary byl vyhlášen brankář Matěj Pavlovic.

Celkové pořadí

1. Slavia Praha
2. Piráti Chomutov
3. HC Energie Karlovy Vary
4. Adler Mannheim