HC Energie Karlovy Vary

Musíme se vyvarovat faulů, velí Procházka

Padesát minut držela Energie naději na vítězství. Nakonec ale první zápas ztratila série předkola play-off s Českými Budějovicemi, hlavně kvůli nedisciplinovanosti v závěru utkání. Nejlepším hráčem utkání byl vyhlášen Ondřej Procházka, jenž jednu branku sám dal a u jedné asistoval. Přesto byl po utkání velmi zklamaný a jen těžko hledal slova.

Ondro, prohráli jste první bitvu. Jak ji hodnotíte?
Jsme zklamání. Padesát minut jsme hráli to, co jsme chtěli. Play off zápas, dobře z defenzivy. Akorát nás srazila oslabení. Musíme se vyvarovat takovýchto faulů. A hrát zodpovědně pět na pět.

Rozhodly přesilové hry. Vy jste tu svou pětiminutovou nevyužili, zatímco soupeř ano…
Oni ta oslabení hrají agresivně. Musíme se rychle zbavovat puku a dobře si nahrát do hokejky. Tohle by na ně mělo platit. Musíme se na to pořádně podívat na videu a zhodnotit si to.

Padesát minut jste výborně bránili. Byl to váš herní plán? Perfektně bránit a spoléhat na protiútoky?
Určitě. Budeme mít video. Ukážeme si tam malé chyby a detaily, které je potřeba změnit. Ale jinak budeme hrát stejný hokej a půjdeme za vítězstvím.

Pozitivem jsou určitě dva góly vašeho útoku. Ideální načasování formy, souhlasíte?
Nám to tak nějak klapalo celou sezónu. Občas jsme samozřejmě měli nějaké výkyvy, nebo jsme nehráli spolu. Ale vyhovujeme si a doufám, že budeme takhle pokračovat.

Zítra vás čeká další duel. Jaký vás teď čeká program a co zlepšit?
Teď hlavně dobře zregenerovat. Ráno máme trénink, video a půjdeme zase do zápasu.

Děkuji za rozhovor.

Související články