HC Energie Karlovy Vary

Pomáhej na Vlnách: Příběh Jindřiška

Už ve středu 20. prosince budeme pomáhat těm, co to potřebují. Utkání s Kometou totiž bude věnované Matějovi, Vojtovi, Jindrovia Martinovi. Jak pomoct? Je to snadné. Část výtěžku z prodaných vstupenek půjde právě na pomoc těmto chlapcům. Zakoupením lístku na zápas s Kometou tak nejen podpoříte Energii, ale především pomůžete. Jako poslední si dnes představíme příběh šestiletého Jindřicha Svatoše.

Vstupenky na utkání s Kometou v prodeji ZDE

Šestiletý Jindřišek trpí Downovým syndromem a hypotonií, což vyžaduje pravidelné cvičení a posilování celého těla. Malý Jindra má zpomalený mentální vývoj a dosud nemluví, vyžaduje celodenní péči a dohled, nemá pojem o čase a teprve si začíná budovat prostorovou orientaci ve známých budovách.

Maminka Petra je samoživitelka, otec se s nezletilým vídá, ale jen na několik hodin denně, veškerá péče je tedy na ní. Pracuje na zkrácený úvazek, aby byla schopna zajistit veškerou péči o nezletilého, což obnáší mimo jiné pravidelné lékařské kontroly, návštěvy klinického logopeda, spolupráci s ranou péčí, aj. I přesto se účastní různých charitativních akcí, které jsou pořádány na Sokolovsku i různých běžeckých závodů, kdy výtěžek je většinou věnován na charitativní účely.

Jindříšek cvičí tzv. Vojtovu metodu, i proto už od 2 let chodí. Od 3 let dochází do DC Mateřídouška v Sokolově, kde se účastní terapií, společenských akcí a nacvičuje sebeobsluhu.

Pro další rozvoj by mu pomohla:

Cílená senzorická ergoterapie (sídlí v Praze), kdy jednotlivá sezení jsou finančně velmi nákladná a nejsou hrazená z pojištění
Chirofonetika (spojování zvukových efektů a masáží těla), což má u dětí s Downovým syndromem pozitivní vliv na rozvoj řeči (sídlí také v Praze)
Hippoterapie, které by pomohly při zpevnění držení těla a celkové stability (v Lázních Kynžvart vzniklo nové certifikované pracoviště)
Feuersteinova metoda terapie, která pomáhá lépe pochopit postupy učení, což by Jindřiškovi hodně pomohlo s ohledem na skutečnost, že ho příští rok čeká nástup do školy

Všechny terapie jsou bohužel velmi nákladné a další výdaje jsou spojené s dojížděním, protože většina z nich se v našem kraji téměř neposkytuje.

O projektu Pomáhej na Vlnách

HC Energie se rozhodla připojit k charitativnímu projektu dlouholetého oficiálního partnera klubu Agentury Vlny. Ta v letošním ročníku akce s názvem Pomáhej na hudebních vlnách podpoří výtěžkem z koncertů čtveřici handicapovaných dětí z regionu - Matěje, Vojta, Martina a Jindra. Jejich příběhy Vám postupně představíme v průběhu prosince.

Na projekt, který podporuje také Nadační fond Františka Štěpánka, Rádio Kiss a Rádio Beat, věnuje HC Energie 5% z každé prodané vstupenky na utkání s Kometou. Stejnou částku jako Energie věnuje také Agentura Vlny a MP Vzduchotechnika. Pozadu ale nezůstanou ale ani další subjekty spjaté se zápasy Energie. Příspěvek z tržby v den zápasu také společnost Allsports provozující fanshop v KV Areně i provozovatel VIP restaurace společnost La Fresca. Akci podpoří rovněž MBP Gastro spravující občerstvení v hale během domácích extraligových zápasů.

Finančně přispívat můžete ale i vy:

- bankovním převodem na transparentní účet 131-386830217/0100
- pomocí QR kódu