HC Energie Karlovy Vary

Pomáhej na Vlnách: Příběh Vojty

Už ve středu 20. prosince budeme pomáhat těm, co to potřebují. Utkání s Kometou totiž bude věnované Matějovi, Vojtovi, Jindrovia Martinovi. Jak pomoct? Je to snadné. Část výtěžku z prodaných vstupenek půjde právě na pomoc těmto chlapcům. Zakoupením lístku na zápas s Kometou tak nejen podpoříte Energii, ale především pomůžete. Jako druhý si představíme příběh osmiletého Vojtěcha Kubína.

Vstupenky na utkání s Kometou v prodeji ZDE

Diagnózu dětského autismu s TMR Vojtíšek dostal kolem třetího roku, v době kdy začínal teprve chodit. Řeč je pro něj moc složitá, a tak se jej rodina snaží naučit komunikovat pomocí alternativní komunikace makaton, je to formou fotek, na které by se měl naučit ukázat, co chce dělat, jíst apod.“

Vojta momentálně jezdí pravidelně jednou týdně na senzorickou integraci, hippoterapii a také začal chodit do stacionáře (jednou týdně na dvě hodiny), kde mají různé masáže a muzikoterapii. Vývoj syna je velmi pomalý, cílem rodiny je, aby byl šťastný, co nejsamostatnější a aby se dokázal dorozumět.

„Peníze bych použila rozhodně na to nejaktuálnější, což jsou terapie jako je kyslíková komora, delfinoterapie a chtěla bych zkusit i jógovou terapii, která by ho měla i zklidnit a mohl se soustředit. Také doplňky převážně na zácpu a zdraví, aby nevnímal neustále bolest břicha a nechtěl jen ležet a pak třeba i nějaké pomůcky a to jak na jemnou, tak i hrubou motoriku. To vše mu zlepší náladu, soustředění, vnímání a oční kontakt, to vše potřebuje ke komunikaci. Je to dlouhý a složitý boj,“ popisuje maminka malého Vojtíška.


O projektu Pomáhej na Vlnách

HC Energie se rozhodla připojit k charitativnímu projektu dlouholetého oficiálního partnera klubu Agentury Vlny. Ta v letošním ročníku akce s názvem Pomáhej na hudebních vlnách podpoří výtěžkem z koncertů čtveřici handicapovaných dětí z regionu - Matěje, Vojta, Martina a Jindra. Jejich příběhy Vám postupně představíme v průběhu prosince.

Na projekt, který podporuje také Nadační fond Františka Štěpánka, Rádio Kiss a Rádio Beat, věnuje HC Energie 5% z každé prodané vstupenky na utkání s Kometou. Stejnou částku jako Energie věnuje také Agentura Vlny a MP Vzduchotechnika. Pozadu ale nezůstanou ale ani další subjekty spjaté se zápasy Energie. Příspěvek z tržby v den zápasu také společnost Allsports provozující fanshop v KV Areně i provozovatel VIP restaurace společnost La Fresca. Akci podpoří rovněž MBP Gastro spravující občerstvení v hale během domácích extraligových zápasů.

Finančně přispívat můžete ale i vy:

- bankovním převodem na transparentní účet 131-386830217/0100
- pomocí QR kódu