HC Energie Karlovy Vary

Pomáhej na Vlnách: V prvním ročníku vybráno neuvěřitelných 584.687 Kč!

V rámci úvodního ročníku charitativního projektu Pomáhej na hudebních vlnách jsme společně pomáhali těm, ke kterým na startu jejich života nebyl osud přívětivý. Oni se s ním však statečně perou, a to i díky Vaší pomoci. Na pomoc Matějovi, Martinovi, Vojtovi a Jindrovi se totiž vybralo neuvěřitelných 584.687 Kč!

HC Energie se rozhodla připojit k charitativnímu projektu dlouholetého oficiálního partnera klubu Agentury Vlny. Ta v letošním ročníku akce s názvem Pomáhej na hudebních vlnách podpořila výtěžkem z koncertů čtveřici handicapovaných dětí z regionu - Matěje, Vojta, Martina a Jindry.

Na projekt, který podpořil také Nadační fond Františka Štěpánka, Rádio Kiss a Rádio Beat, věnovala HC Energie 5% z každé prodané vstupenky na utkání s Kometou. Stejnou částku jako Energie věnovala také Agentura Vlny a MP Vzduchotechnika. Příspěvek z tržby v den zápasu s Kometou také společnost Allsports provozující fanshop v KV Areně i provozovatel VIP restaurace společnost La Fresca. Akci podpořila rovněž MBP Gastro spravující občerstvení v hale během domácích extraligových zápasů.

Celkový výtěžek ve výši 584.687 Kč pak předali rodinám dětí zástupci pořádajících subjektů. Za Agenturu Vlny pan Vladimír Suchan, za klub HC Energie Karlovy Vary pan Daniel Kubelka, za Nadační fond Františka Štěpánka předá šek Matějovi paní Barbora Štěpánková a za společnost MP vzduchotechnika předala šek Vojtovi Kamila Suchanová, která zastoupila společnost MP Vzduchotechnika.

Každá z rodin obdržela šek na částku 146.171,75 Kč. A komu jsme společně pomáhali?

Šestiletý Jindra Svatoš se narodil s Downovým syndromem, k tomuto postižení se váže mnoho přidružených vývojových vad jako snížený svalový tonus a mentální retardace.

Dvanáctiletý Martin Pokladník se narodil s cystickou fibrózou, genetickým onemocněním, které způsobuje trvalé infekce plic a postupně omezuje schopnost dýchat.

Osmiletému Vojtovi Kubínovi byl diagnostikován dětský autismus s těžkým mentálním postižením a zácpou.

Sedmnáctiletý Matěj Židlický trpí vzácným Angelmanovým syndromem, vrozeným genetickým onemocněním, jež sice nelze úplně vyléčit, ale jeho projevy lze prostřednictvím vhodné péče a rehabilitací zmírňovat.

Fotogalerie