HC Energie Karlovy Vary

S novým velením a ve velké hale. Dorost začal přípravu na ledě

Po karlovarských juniorech okusili led v hlavní hale karlovarské areny i jejich mladší spoluhráči z dorostu. Pod vedením nového trenéra Tomáše Andrýse se po ledové ploše v úvodních dnech prohánělo na pět desítek mladých energetiků.

Nový trenér, hlavní hala. To byly jen jedny z novinek pro hráče nově se tvořícího se dorostu. Zatímco v loňské sezoně se hráči mladšího dorostu připravovali v mrazivém chladu tréninkové haly, letos se jim dostane mnohem většího komfortu. A to pod vedením nového kouče, Tomáše Andrýse, který se po šesti letech vrátil na západ Čech po štaci v severní Americe.

„První dva týdny budeme poznávat hráče. Byl jsem dlouho pryč, tak je to pro mě nová zkušenost. Kluci zatím pracují velice dobře, vypadá to, že je tréninky baví,“ uvedl úvodem sedmatřicetiletý kouč.

Na toho hned v úvodu jeho angažmá nečekalo nic snadného. Během úvodních dvou dnů totiž se svými trenérskými kolegy musel provést prvotní řez sestavou. Takřka padesátka hráčů se od čtvrtka již připravuje Áčka a Béčka.

„Aktuálně máme v kádru přes čtyřicet hráčů plus šest brankářů. Během prvních dvou dnů jsme udělali výběr, který je ale jen předběžný, protože jsem vybíral hráče na základě těchto tréninků. Neznamená to ale, že týmy jsou jasně dané. Bude se to pravidelně měnit podle výkonnosti hráčů,“ uvedl Andrýs s tím, že všichni hráči mají dveře otevřené, a to oběma směry.

Přípravné období je teprve na svém začátku, na hráče i trenéry čeká předtím, než vyjedou do ostrých bojů, ještě hodně práce. „Budeme muset zapracovat na síle, na fyzičce. Důraz budeme klást na hru v předbrankovém prostoru, abychom dávali co nejvíce branek. Chceme hrát útočný hokej založený na bruslení a osobních soubojích,“ má jasnou vizi trenér, který v Karlových Varech působil už v sezoně 2011/12.

Na jeho tým během úvodních přípravných zápasů nečeká nic snadného. Energetici totiž stejně jako v předchozích letech obdrželi pozvání na prestižní President Cup do Třince. V osudí tak čekají týmy jako CSKA Moskva, HS Riha nebo bratislavský Slovan.

„Na turnaj se samozřejmě těšíme. Jsou to pro mě i pro tým noví soupeři, které jsme ještě neviděli. Výjimkou je CSKA Moskva, které jsem viděl na turnaji v Chicagu, kde se umístili vysoko. Bude to dobrá zkušenost, zajímaví soupeři, žádné jednoduché zápasy, což je pro hráče přínosné. Věřím, že kluky poznám v těžkých situacích a z turnaje si hodně vezmeme do budoucna,“ říká na závěr Andrýs.

Na dorost čeká v přípravě kromě již zmíněného President Cupu také dvoudenní turnaj Chomutově a hned trojitý souboj s německými týmy. Extraligovou soutěž odstartují dorostenci 8. září na ledě Kladna.

Rozpis přípravných zápasů

Rozpis extraligových zápasů