HC Energie Karlovy Vary

Stříteský: Každý musí na ledě odevzdat pro tým úplně všechno

Devátý zápas bez vstřelené branky, sedmý se stejným negativní výsledkem. Šňůra proher Energie bohužel nekončí. Obránce Matěj Stříteský hledá důvody proč se nedaří, i když se tým snaží držet daných pokynů. Pokud na ledě všichni nebudou makat naplno, úspěch se nedostaví.

Matěji, devátá prohra z desíti zápasů, čím to je?
To je dennodenní chleba, kterým se zaobíráme. Hra určitě není optimální, takovou bychom si nepředstavovali. Vždycky je tam nějaký úsek, Pardubice, dvacetiminutový výpadek nás stál zápas, Třinec prvních dvacet minut tragédie, ale čtyřicet minut skvělý zápas. Teď jsme hráli odzadu dobrý zápas, nedali jsme soupeři moc šancí, jako s Třincem, ale zase jsme totální jaloví dopředu. Je to asi devátý zápas bez gólu, to je prostě… je to těžký. Něco jsme urazili a teď nám to nelepí. I z vrchu jde vidět, že tam úplně není ta pohoda, že by nám vycházely věci, třeba co nám šly na začátku sezony. Teď je to prostě jaké to je, musíme tvrdě pracovat a věřit, že se to zlomí.

Zápas s Motorem rozhodly jednoznačně přesilové hry. Je i v nich znát ta psychická nepohoda?
Je pravda, že dnes rozhodly speciální týmy a inkasovali jsme obě branky v oslabení. Naopak z přesilovek jsme si nedokázali pomoct, vytvořit nějaký větší tlak. Proti Třinci jsem zase využili dvě přesilovky. Byla to asi křeč, prostě to nevyšlo.

Čistě teoreticky, kdyby bylo rozhodnuto a měli jsme postup jistý, ulevilo by se vám a hrálo se lépe?
Nevím, jestli to je to, co by nám pomohlo. Tahle série proher už trvá nějakou dobu. To jsme se ani nekoukali, že je tam takový rozdíl. Neříkám, že by nám to nepomohlo, některým klukům asi jo, ale nechci hovořit za ně. Já chodím do zápasu s čistou hlavou a těžko říct, jestli to někomu až takhle svazuje ruce.

Máte přes sebou nějakou vidinu, že play-off bude jiná soutěž a že tam půjdete celý tým s čistou hlavou?
My se teď snažíme soustředit na naší hru a snažíme se předvádět hru, kterou bychom se pravděpodobně chtěli prezentovat v tom předkole. Je úplně jedno, kdo proti nám stojí, musíme se koukat na sebe, odbourávat ty věci a věřit, že začneme dávat góly.

Čistě teoreticky, pokud se podaří, jak těžké bude tu hlavu vyčistí a přehodit hlavu na play-off mód?
Těžký… Jde to rychle za sebou, hrálo by se snad hned za tři dny, takže je to hodně rychlé. To už je jiná soutěž, hraje se na tři vítězné zápasy, asi si nebudeme říkat, že budeme nastupovat v roli favorita, to určitě ne. Přeci jen bychom postupovali asi z 12. místa, ale zase by to mohlo hrát pro nás. Týmy, které se nedostanou do čtyřky, by mohly být zklamané, že tam nejsou a najednou by oni mohli být v křeči, protože se bude očekávat, že by nás přejeli. Je to složité, ale je to jiná soutěž. Může přijít zranění pár hráčů a najednou se ti rozsype celá sestava, musíš to lepit, zápasy jdou rychle po sobě. Pak už je to o něčem jiném.

Vy do zápasu s čistou hlavou jdete, ale někteří to tak mít nemusí. Jak je těžké dostat z hlavy ten virtuální souboj s Mladou Boleslavi a soustředit se na daný zápas?
Mám asi to štěstí, že na to nemyslím. Možná na to radši ani nekoukám, takže nevím, jak to tam přesně je, jak se tabulka vyvíjí. Snažím se soustředit na sebe, nechci tady mluvit za ostatní, jestli na to koukají, spekulují, ale to tady určitě nebudu dělat. Myslím, že na téhle úrovni jsme profíci, bereme za to peníze a ať se na to dívá, tak bychom se měli soustředit.

Teď už jen v rychlosti. Čekají nás Pardubice, Sparta a Kladno. Tři týmy ve dvou výkonnostních rozdílech, co od toho čekat?
Pardubice jsme měli teď, ukázali jsme si, že s nimi jsme schopní hrát, když budeme plnit určité věci. Se Spartou jsme si to paradoxně ukázali taky, byť tady nás přejeli, to si nebudeme nalhávat. Spíš je to hlavně o nás. Když budeme dodržovat věci co máme, herní plán, každý na ledě odevzdá sto procent, odevzdá pro tým úplně všechno, tak musíme věřit, že se to zlomí a budeme moct uhrát body, nebo i porazit tyhle soupeře.

Související články