HC Energie Karlovy Vary

Za zlato jsme rádi, hodnotí vítězný Memoriál Petr Houdek

Těsně před Vánocemi ještě hostila karlovarská aréna třetí ročník Memoriálu Václava Šinágla, turnaje pro hráče do 15 let. S mezinárodní účastí si nejlépe poradila domácí Energie, která prosvištěla dvoudenním zápolením s jedinou porážkou, díky čemuž zůstaly zlaté medaile v lázeňské metropoli.

Dojmy z turnaje

Energetici na turnaji předváděli skvělé výkony, z osmi utkání jich šest zakončili vítězně! Jejich závěrečná finálová výhra 4:2 nad Třincem pak rozhodla o tom, že pohár zůstal v Karlových Varech.

Přesto nebyla cesta za titulem pro Západočechy jednoduchá, což ostatně zmiňoval v poturnajovém rozhovoru i kapitán zelenobílé skvadry Petr Houdek. „Ze začátku to nebylo nic moc, ale pak se stupňovalo a bylo to čím dál tím lepší. Finále bylo velmi náročné, navíc když jsme měli za ty dva dny hodně zápasů, ale zvládli jsme to. Samozřejmě jsme rádi za zlato,“ s úsměvem rekapituluje celý turnaj.

Na náročnosti akce se s Houdkem shodl i kapitán třineckých Ocelářů. „Turnaj byl náročný, bylo to moc těžké. Hrálo se nám dobře, pořádně jsme si tu zahráli, ale bylo to opravdu náročné. A nakonec jsme s výsledkem spokojení,“ hodnotí Servác Petrovský, jehož mužstvo ve finále nestačilo na domácí výběr a vybojovalo stříbrné medaile.

Sám Petrovský byl pak zvolen nejužitečnějším Ocelářem na turnaji. „Je to hezké, hodně mi pomáhali spoluhráči a právě díky nim se mi to povedlo,“ skromně připisuje své ocenění týmu.

Bronz pak putoval k zástupci ciziny, totiž do německého Mannheimu. „Se třetím místem jsme spokojení, jsem hrdý na náš tým, bylo to náročné. Mám radost ze hry, kterou jsme tu předváděli, sice jsme chtěli být první, ale i třetí příčka je hezká,“ vyjadřuje spokojenost lídr Jungadleru Malte Krenzlin.

Právě v souboji o bronzové medaile to mezi Mannheimem a Jihlavou na ledě pořádně vřelo a ve třetí třetině se strhlo hned několik zápasnických soubojů, včetně jedné hromadné bitky. „Němci hráli hodně do těla, tak jsme to pak nevydrželi a porvali se,“ vesele vzpomíná lodivod Dukly Tobias Adam.

I přes tyto emoce a následný jihlavský neúspěch totiž mezi týmy žádná zlá krev nezůstala. Kde byl podle Adama kámen úrazu pro Moravany? „Hodně jsme se snažili, akorát jsme nedávali moc šancí, které jsme měli proměnit.“

Celý turnaj byl ze strany Karlových Varů skvěle zorganizovaný, což kvitovali i samotní hráči. „Turnaj byl skvělý, moc se mi to líbilo,“ chválil Malte Krenzlin. „Je tu hezký stadion, mají tu velké hřiště. Je to tady hezké,“ shodoval se se svým německým kolegou Tobias Adam.

Konečné pořadí

1. HC Energie Karlovy Vary
2. HC Oceláři Třinec
3. Jungadler Mannheim
4. HC Dukla Jihlava

Podrobné výsledky