HC Energie Karlovy Vary

Začátky zápasu si musíme pohlídat, urguje Kverka

Jaromír Kverka přišel Energii pomoci při velké marodce. Nastoupil již do utkání s Litvínovem, kde si připsal gól. Na dobrý výkon navázal i v neděli proti Hradci, střelecky se však ale prosadit již nedokázal.

Jardo, Energii se nepodařil vstup do utkání. Inkasovali jste dvě branky v první periodě, podobně nepovedený start jste měli také v Litvínově...
Musíme se na začátky utkání zaměřit. Týmy jako Hradec jsou hodně kvalitní, trestají každou chybu. Nám se potom podařilo zvednout, ale začátek zápasu si musíme víc pohlídat.

Ve druhé třetině se produktivita zvedla, přesto se vám nepodařilo plno šancí proměnit...
Nutno podotknout, že gólman Pavelka chytal výborně. Škoda, že nám tam nepadlo více gólů. Pár šancí jsme měli, kterými jsme mohli utkání zkorigovat. Zápas by vypadal trošku jinak.

O tři góly se postarali obránci z Hradce...
Oni si výborně sjížděli. Mají ofenzivní obránce, kteří chtějí útočit. Ani bych neřekl, že to jsou beci, to jsou normální útočníci, kteří si sjíždějí.


Energie má za sebou pět porážek v řadě, vy jste byl u dvou. Kde vidíte hlavní problém?
V Litvínově to bylo hodně vyrovnané utkání, mohl vyhrát kdokoliv. Sice jsme prohráli, ale myslím si, že jsme předvedli dobrý výkon. S Hradcem to bylo o něco horší. Podle mého byl zápas jasně daný kvalitou kádru. Hosté byli lepší, což bylo také vidět na ledě.

Nastoupil jste ke dvěma zápasům po sobě, jak jste se dozvěděl o tom, že Energie potřebuje vaší pomoc?
V Karlových Varech se hodně kluků zranilo, byli nemocní. Já jsem byl ten poslední, kdo za Energii mohl nastoupit, tak mi zavolali.

Nastupujete za Slavii, ta je nyní na 11. místě v tabulce, jaké jsou její šance na play-off? Budete v pondělí hájit barvy Slavie Praha?
V sobotu Slavii už bohužel zhasla šance na play-off. Moc mě mrzí, že se to nepodařilo vybojovat. Nastoupit za ně už nemůžu, protože jsem v Karlových Varech odehrál zápas po 15. únoru. Už zůstanu tady. Nevím, jestli se dostanu do hry, ale v Energii budu.

Díky za rozhovor!

Fotogalerie

Související články