HC Energie Karlovy Vary

Energetičky odstartovaly vítězně

Ženy: ESA Praha - HC Energie 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Po nejstarších mládežnických výběrech do sezony o tomto víkendu vstoupily i karlovarské hokejistky, které si z důvodu malování reklam prohodily pořadatelství původně domácího utkání s ESA Praha. Své první vystoupení pod praporem HC Energie zvládly navzdory značně pozměněné sestavě výborně a díky premiérovým trefám Lédlové, Nešutové a Frkové v lize žen si připsaly první vítězství.
Liga žen - skupina B, 1. kolo, so 6.9.2008
ESA Praha
Karlovy Vary
0:3
0:0, 0:2, 0:1
Branky: Lédlová. Nešutová, Frková. Asistence: Vylíčilová, Wadowská, Brichová. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:1. Zásahy brankářek: 66:11. Průběh utkání: 0:3.
Karlovy Vary: Krouparová - I. Kotrbáčková, S. Kotrbáčková, Wadowská, Schildhabelová - Tumpachová, Pöpperlová, Hajdová - Brotánková, Lédlová, Nešutová – Brichová, Vylíčilová, Krková

Komentář k utkání

Letošní ligovou premiéru si karlovarské Dračice odbyly již pod křídly HC Energie Karlovy Vary na ledě arény Incheba s domácí ESA Praha. Byly sice oslabené o své opory brankářkou Lukešovou, kapitánku Bauerovou a obránkyni Hornovou, jejich řady naopak posílily o plzeňskou brankářku Krouparovou a v poli Lédlovou, Nešutovou a Brotánkovou z Kadaně. Pro kadaňské hráčky to byl společně se Schildhabelovou první start v lize žen.

Celé utkání se hrálo prakticky ve třetině domácích, s ojedinělými, ale velmi nebezpečnými výpady, které brankářka Krouparová zlikvidovala a svůj první start za Dračice proměnila ve vychytanou nulu.

Poměr zásahů brankářek 66 : 11 jednoznačně svědčí o převaze Dračic, ale jejich střely většinou končily na tělech domácích hráček nebo u výborně chytající brankářky. Ta kapitulovala pouze třikrát, když nestačila pokrýt dorážky Ledkové a Frkové ve druhé třetině a Nešutové ve třetině třetí. Statistickou perličkou je, že u všech tří hráček se jednalo o první trefu v lize žen.

Ohlasy trenérů

Petra Skopal (trenér HC Energie Karlovy Vary): V silně pozměněné sestavě jsme nastoupili k prvnímu mistrovskému utkání. I přes výraznou herní a střeleckou převahu se nám dlouho nedařilo překonat úpornou obranu soupeře a hlavně výborně chytající gólmanku. Třemi góly z dorážek se nám nakonec podařilo strhnout vítězství na naší stranu a zaslouženě získat první body. Celé družstvo zaslouží pochvalu za bojovnost, hlavně bych chtěl vyzvednou výkon hráček, které u nás hostují.