HC Energie Karlovy Vary

Dračice berou další body, v neděli míří do Plzně

Ženy: HC Energie – ESA Praha 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Karlovarské hokejistky postupují nadstavbovou částí jako nůž máslem, nutno však podotknout, že zatím nenarazily na žádný z celků bojujících o udržení ve skupině A. V posledním domácím utkání kalendářního roku přivítaly energetičky na svém ledě tým ESA Praha a po jednoznačném průběhu si nadělily předčasný vánoční dárek v podobě tří bodů. Vítěznou branku zaznamenala Sabina Hajdová, brankářka Martina Lukešová si připsala letošní třetí čisté konto.
Liga žen - skupina B, n3, so 20.12.2008, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
ESA Praha
4:0
1:0, 2:0, 1:0
Branky: J.Fričová, Hajdová, Lédlová, Nešutová. Asistence: J.Fričová, Hajdová, Lédlová, Wadowská. Vyloučení: 1:5. Využití: 1:0. Zásahy brankářek: Lukešová - Hůlková 6:72.
Karlovy Vary: Lukešová - I.Kotrbáčková, S.Kotrbáčková, Hornová, Vitochová - Wadowská, Bauerová, Mašková – Hajdová, Pöpperlová, J.Fričová - Brotánková, Lédlová, Nešutová – Frková, Brichová, Tumpachová

Komentář k utkání

Celé utkání se hrálo prakticky ve třetině hostí s ojedinělými výpady, které vychladlá brankářka Lukešová stačila pokrýt. Poměr zásahů gólmanek svědčí o jednoznačné převaze Dračic, jejichž střely však většinou končily na tělech protihráček nebo u výborně chytající brankářky Hůlkové.

Ve 2. minutě Sabina Hajdová vložila hůl do rozehrávky hostí a puk skončil za zády brankářky. Tato branka uklidnila domácí natolik, že na další se čekalo až do 38. minuty. To ale padly hned dvě. Nejprve po pěkné kombinaci Hornové a Hajdové zavěsila Jana Fričová. O chvilku později Aneta Lédlová zvýšila ze samostatné akce na 3:0. Konečných výsledek stanovila ve třetí třetině Denisa Nešutová po asistenci Ledkové a Wadowské.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Kliment (HC Energie Karlovy Vary): Po minulém zápase doma jsme věděli, že nás bude opět čekat souboj s houževnatě bojujícím soupeřem a hlavně jejich dobře chytající gólmankou. Nabádali jsme naše hráčky k trpělivosti a poctivé práci na ledě, která nakonec slavila úspěch, a naše vítězství bylo zcela zasloužené.

Fotogalerie