HC Energie Karlovy Vary

Junioři nezvládli závěr utkání proti Pardubicím

JUN:HC Energie Karlovy Vary - HC Dynamo Pardubice 1:5 (1:0, 0:1, 0:4)
Karlovarská Vlčí smečka v rámci 19. kola DHL Extraligy juniorů přivítala na svém ledě tým Pardubic. Utkání vypadalo do druhé třetiny pro energetiky nadějně, avšak závěr vše změnil. Ve druhé dvacetiminutovce hosté vyrovnali a poslední dějství ovládli na plné čáře, když domácím nasázeli čtyři góly. O nápravu se Karlovarští mohou pokusit již v sobotu 19.11., kdy se v KV Areně střetnou s Hradcem Králové.
DHL extraliga juniorů, 19. kolo, pá 18.11.2016
Karlovy Vary
Pardubice
1:5
1:0, 0:1, 0:4
Branky a nahrávky: 8. Procházka (Kurfürst) – 35. Petrus (Rudy), 49. Voženílek (Hoskovec), 52. Voženílek (Klinecký, Hoskovec), 55. Dušek (Voženílek), 57. Dušek (Voženílek). Rozhodčí: Grech – Fiala, Schopf. Vyloučení: 8:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 82. Střely na branku: 24:26. Průběh utkání: 1:0, 1:5.
Karlovy Vary: Kuchař – Beer, Pajk, Brabec, Vápeník, Bernáth, Vodička – Kurfürst, Horký, Nguyen, Svoboda, Davídek, Šála, Hauzr, Hendrych, Janata, Procházka, Tamáš
Pardubice: Kulich – Rudy, Trejbal, Klinecký, Bučko, Faltys, Šklíba, Mert – Roubal, Hoskovec, Martinec, Dušek, Voženílek, Rohlík, Petrus, Štefka, Zídek

Komentář k utkání

Po úvodním vhazování se na kotouči objevili domácí energetici, kteří si hned v první minutě prověřovali pozornost pardubické obrany a brankáře Kulicha. Když se hostům podařilo Vlčí smečku o kotouč připravit, vydali se do útočného pásma, kde potrápili také oni karlovarskou obranu. V páté minutě energetikům ztížilo situaci na ledě vyloučení jednoho z hráčů. Hosté měli tedy k dispozici první přesilovou hru, využít ji ale nedokázali. První branku si připsali Karlovarští, kteří se přesnou střelou Lukáše Procházky nad beton brankáře Dynama prosadili v osmé minutě, a otevřeli tak konto utkání. Pardubické juniory inkasovaná branka zřejmě velmi nabudila k lepším výkonům a začali na domácí v jejich obranném pásmu vyvíjet silný tlak. Rozjeté Pardubice zastavilo až vyloučení na jejich straně. K další vstřelené brance však nedošlo.

Do druhé periody naskočili Pardubičtí aktivně. Začínali ji ještě při minutové početní výhodě, jež jim zůstala z první dvacetiminutovky. Energetikům se po dlouhou dobu nedařilo dostat ze spárů hostů, kteří si kotouč důrazně bránili a ze svých holí ho téměř vůbec nepouštěli. Úderem 26. minuty se navíc dostali do oslabení, to však zvládli bravurně a hru ve čtyřech přečkali bez újmy. O pět minut později hráli domácí přesilovou hru, při které se jim dařilo držet útočné pásmo, ale prosadit se nedokázali. Jen co se hráči Dynama objevili na ledové ploše v plném počtu, odstartovali další nátlak na karlovarský celek. Vyústil až k vyrovnání. Po pěkné kombinaci před Kuchařem zasáhl jeho svatyni Martin Petrus. Poslední minuty druhé třetiny si Karlovarští již ohlídali i přes další hru v oslabení.

První útok v závěrečném dějství si připsali domácí. Ve 43. minutě tlak karlovarských juniorů vůči soupeři dále vzrůstal při jejich přesilové hře. Po několika nebezpečných střelách mohl zůstat brankář Kulich klidným, jelikož ani jedna z nich se přes něj nedostala. Karlovarští si zahráli přesilovou hru pouze minutu, poté došlo ke hře čtyři na čtyři, při které si již vedli lépe hosté. Dalšího gólu se ale diváci dočkali až ve 49. minutě. Do vedení poslal pardubický tým ráznou střelou David Voženílek. Hosté byli na kotouči opět čím dál aktivnější, což je dovedlo k další vstřelené brance. O přibližně tři minuty později navýšil střelou z bezprostřední vzdálenosti již zmiňovaný David Voženílek. Pardubické střelce nezastavila ani hra v oslabení a přidali další branku pár minut po jejím skončení. V 55. minutě se po střele kanonýra Davida Voženílka kotouč dostal na hůl Dominika Duška, jenž puk poslal do Kuchařem odkryté brány. 57. minuta přinesla vyloučení domácích, které Pardubičtí opět potrestali brankou. Znovu se dokázala prosadit kombinace Davida Voženílka s Dominikem Duškem. O vítězi bylo jasno a závěr zápasu provázela už jen vyloučení. Po nečekaném selhání domácích, tak celé tři body zamířily do Pardubic.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Dnešní ztráta bodů nás velmi mrzí, protože si myslím, že v prvních zhruba třiceti minutách jsme drželi systém a hráli, co jsme chtěli. Vytvářeli jsme si málo gólových příležitostí a tam jsme ty góly bohužel nedali. V druhé polovině utkání jsme ty věci, které mají naši hráči plnit, neplnili. Soupeř nás potrestal ve třetí třetině při našem kolapsu, který nás stál jednoznačně body. Tyto věci si musíme vyříkat a už s tím něco udělat, jelikož to není první utkání, co takto dopadlo. Takovým způsobem to dál nemůže jít.

Richard Král (HC Dynamo Pardubice): Až na začátek zápasu, kde jsme dostali gól, tak si myslím, že jsme byli asi celý zápas lepší. Zvládli jsme výborně druhou třetinu i třetí třetinu a myslím, že naprosto zaslouženě jsme vyhráli. Kluci podali dnes skvělý výkon, co se týče taktické stránky. Hráli věci, které chceme, šli neustále do brány. Z toho jsme dali druhý i třetí gól a s výsledkem jsme spokojeni.

Fotogalerie