HC Energie Karlovy Vary

Junioři podali skvělý výkon proti Olomouci, Kuchař si připsal další nulu

JUN: HC Energie Karlovy Vary - HC Olomouc 5:0 (2:0, 1:0, 2:0)
Vlčí smečka se předvedla po debaklu v Třinci na domácí půdě, kde se před místním publikem blýskla pěti góly a karlovarský gólman Kuchař si navíc na svém kontě připsal druhou nulu v této sezoně. Karlovarští předvedli dobrý výkon v ofenzivní i obranné hře, a tak Olomoučtí odjíždějí domů bez bodu.
DHL extraliga juniorů, 32. kolo, st 18.1.2017
Karlovy Vary
Olomouc
5:0
2:0, 1:0, 2:0
Branky a nahrávky: 6. Davídek (Procházka, Pajk), 12. Kurfürst (Pajk, Kovář), 39. Janata (Šik), 54. Hotěk (Procházka, Vodička), 55. Hendrych (Horký, Pajk). Rozhodčí: Zubzanda – Belko, Kokrment. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 55. Střely na branku: 38:23. Průběh utkání: 5:0.
Karlovy Vary: Kuchař – Pajk, Weinhold, Přibyl, Vodička "A", Beer, Vápeník, Šik, Janata "C", Hotěk, Davídek, Procházka "A", Hauzr, Svoboda, Hendrych, Horký, Salnikov, Kovář, Kurfürst
Olomouc: Sonnek – Štreit, Rutar, Spurný, Spálovský, Holiš, Kališ, Beutl, Škoda – Říčka, Hajšman, Podlaha, Beier, Macuh A", Marek "C", jelínek, Jeklič, Šťastný, Kuba "A"

Komentář k utkání

Do utkání naskočili domácí velmi zhurta, ihned po úvodním vhazování se dali do útoku. Hosté se ke kotouči dostávali jen zřídka. Vysoké tempo energetiků se podepsalo již v šesté minutě na stavu utkání. Obránci Olomouce nechali úplně volného Milana Davídka před bránou, kam dostal přihrávku od Lukáše Procházky a nekompromisně zavěsil kotouč pod víko. Po vstřelení první branky Karlovarští drželi Kohouty dále pod tlakem. Do obrovské šance se dostal v desáté minutě již zmiňovaný Milan Davídek, jenž šikovně probruslil hostující obranou, avšak znovu úspěšně zakončit se mu nepodařilo. Netrvalo dlouho a domácí se radovali z druhé vstřelené branky a to díky perfektní střele Matěje Kurfürsta, který po přihrávce Pajka od modré čáry prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Úderem 13. minuty se dostali Olomoučtí do početní výhody. Vlčí smečka si je ale velmi dobře ohlídala. Bez gólu skončila i přesilová hra Karlových Varů. Závěr první dvacetiminutovky měli v rukou energetici.

Druhou periodu načali Kohouti hru v přečíslení, domácí měli však i toto oslabení pod kontrolou. Po většinu času měli kotouč na holích právě oni, prosadit se jim ale nedařilo. Ve 23. minutě se do větší šance dostal Hendrych, jenž to velmi dobře vymyslel při situaci za bránou hostujícího gólmana Sonneka, kde to vypadalo že Hendrych pojede za bránu, ale velmi těsně u brány zabrzdil a nečekaně vyjel před odkrytou brankovou konstrukci. Kotouč však nakonec nedokázal propasovat mezi obránci do branky. Olomouckým hráčům se nedařilo dostat ze spárů domácích. Další velkou šanci Karlových Varů přinesl Martin Weinhold, který si vybruslil mezi třemi hráči Olomouce, ale svojí střelou zápěstím překonat Sooneka nedokázal. Kohouti se pomalu začali dostávat do hry a více zaměstnávat Kuchaře, ten byl však naprosto bezchybný a všechny střely likvidoval. Ve 38. minutě se vylučovalo na obou stranách. Při hře čtyři na čtyři odskočili domácí na tříbrankové vedení. Po přihrávce od Šika se puku ujal Jiří Janata, který chtěl od modré nahodit puk na bránu. Kotouč však nahodil tak šťastně, že přehodil všechny hráče a jeho nahození skončilo přesně ve volném levém rohu branky. Do kabin tak Karlovarští odcházeli s tříbrankovým náskokem.

Třetí třetina se zdála být zpočátku vyrovnaná, přelévala se z pásma do pásma. 43. minuta přinesla přesilovou hru pro domácí, těm se však vůbec nezdařila. Olomoučtí drželi kotouč na svých holích, ale karlovarská obrana je ke střelám téměř vůbec nepouštěla. O sedm minut později se opět vylučovalo na obou stranách. Při této hře bez jednoho hráče si lépe vedli hosté, kteří se usadili v obranném pásmu energetiků. V závěru základní hrací doby hráli Karlovarští opět ze všech sil. V 53. minutě měl čtvrtý gól svého týmu na dosah Lukáš Procházka, kotouč však dokázal na poslední chvíli Sonnek vystrčit svojí hokejkou. Po skrumáži před bránou se k odraženému puku dostal Michal Hotěk, který velmi jednoduše poslal kotouč za záda ležícího Sonneka. Uběhla necelá minuta a Karlovarští zvedali opět ruce vzhůru. Jakub Hendrych přesně zpracoval přihrávku od Horkého a trefil odkrytou část brány. Svou střelou završil vítězství Energie, jež v tomto utkání jasně dominovala. Závěr přinesl vyloučení nejprve na straně domácích, při čemž se však Kohoutům nedařilo. Stejně tak již branku nevstřelili ani Karlovarští při zkrácené přesilové hře. Po zaslouženém vítězství zůstaly celé tři body v Karlových Varech.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Jsme rádi, že jsme dokázali vyhrát po tom nedělním zápase na Moravě, který se nám absolutně nepovedl. Trošku jsme si zvedli sebevědomí a vrátili se trochu k naší hře. Pořád je v ní ale dost věcí, které je třeba zlepšit. Hráčům patří velký dík za to, že se po tom nedělním utkání tak zvedli.

Richard Brančík (HC Olomouc): Nevím jestli kluci měli ten včerejší zápas v nohách, jestli byl tak těžký, ale začátek zápasu byl z naší strany velice špatný. Ve druhé třetině už jsme trošku se soupeřem srovnali krok i hru, ale bohužel byli jsme opět dost špatní v koncovce, a i když jsme dokázali soupeře přestřílet, tak jsme nakonec inkasovali gól. Třetí třetina se víceméně jen dohrávala.