HC Energie Karlovy Vary

Bernovský trefil pomyslný bod, v nájezdech byla lepší Boleslav

Kombinovaná sestava nastoupila k úvodnímu zápasu letošní přípravy. Karlovarští drželi krok až do 23. minuty, kdy otevřel gólový účet utkání Matti Järvinen. Hosté se dožadovali vyrovnávací branky, což se nakonec podařilo Janu Bernovskému, jenž poslal zápas do samostatných nájezdů. V loterii se lépe vedlo domácím a Energie si na úvod přípravy zapsala těsnou porážku. Ve čtvrtek ji čeká další duel, kdy k utkání s Kladnem zajíždí do Slaného.
Příprava na sezonu, přát., út 8.8.2023, ŠKO-ENERGO Aréna
BK Mladá Boleslav
HC Energie Karlovy Vary
2:1sn
0:0, 1:0, 0:1 - 1:0
Branky a nahrávky: 24. Järvinen (Lantoši), rozh. náj. Lantoši – 56. Bernovský (Weinhold) .
Rozhodčí: Pilný, Úlehla – Hnát, Hynek
vyloučení5:4
využití0:0
oslabení0:0
BK Mladá Boleslav: Stuchlík – Pyrochta, Osburn, Jeřábek, Němec, Čech, Křepelka, Moravec – Lantoši, Järvinen, Aaltonen – Gardoň, Fořt (A), Suchý – Kučera Hradec, Stránský (C) – Vlasák, Malínek, Zvagulis
HC Energie Karlovy Vary: Habal – Mikyska, Tureček (A), Krajčík, Weihold, Benda, Dorot, Anton – Kofroň, Koffer (C), Kružík – Adámek, Přikryl, Bernovský (A) – Váňa, Kverka, Tomeček.

Komentář k utkání

Mladá Boleslav v rámci svého druhého přípravného utkání před startem extraligové sezony přivítala na domácí ledě karlovarskou Energii. Úvodní dějství začalo z obou stran velmi opatrně, následně se režie hry ujali Středočeši. První výhodu utkání vybojovali hosté, když se Aaltonen dopustil sekání. Západočeši ale nabídnutou přesilovou hru nezužitkovali, těsně před jejím koncem navíc oslabil svůj tým Benda a počty na ledě se na pár vteřin srovnaly. Vzápětí usedl na trestnou lavici ještě Kofroň, a tak si domácí hokejisté střihli skoro dvouminutovou pasáž pěti proti třem. Avšak i oni zaváhali. Největší šanci první periody měl v 17. minutě na hokejce Malínek, který sebral puk za bránou, jenže jeho počínání přečetl Habal. Do šaten se tak odcházelo za bezbrankového stavu.

Na počátku druhé třetiny se gólové radosti dočkali domácí fanoušci. Ve 24. minutě vyzval Lantoši z rohu kluziště na centru Mattiho Järvinena, který přesnou trefou otevřel skóre zápasu. Středočechy vstřelená branka nakopla a nadále působili více na puku než soupeř. Slibný pokus vyslal ve 38. minutě hned po vhazování Tureček, který svým pokusem zacinkal na tyč. Hned poté mohl na druhé straně proměnit zaváhání hostů Aaltonen, avšak neumístil puk do poloodkryté brány.

V závěru prostřední dvacetiminutovky fauloval Něměc, který za zásah do oblasti hlavy a krku pětiminutový trest a utkání pro něj skončilo. Hned v úvodu třetího dějství se ale hráči na ledě vyrovnali, když odešel za katr Tomeček. Ve 44. minutě mohl zvýšit boleslavské vedení Lantoši, jenže pokus z levého kruhu zaletěl těsně nad Habalovou klecí. Nicméně postupem času si nebezpečnější akce tvořili Západočeši, kteří z tlaku v 56. minutě těžili. Vyrovnávací branku střelou do odkryté sítě zařídil Jan Bernovský. A jelikož žádná další branka během základní hrací doby nepadla, po domluvě utkání rozhodovaly nájezdy.

Vítězný nájezd zaznamenal ve druhé sérii Róbert Lantoši, a rozhodl tak o výhře Mladé Boleslavi 2:1 po samostatných nájezdech.

Ohlasy trenérů

Jiří Kalous (BK Mladá Boleslav): Bylo to druhé utkání v létě, sestava nebyla v plné síle, zkoušíme mladé hráče. Dáváme příležitost juniorům, které si chceme prohlédnout. Bylo to neučesané, ale pro nás je důležité, abychom viděli kluky v herních situacích.

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): V utkání měli domácí optickou převahu. Naši hráči podali bojovný a zodpovědný výkon. Byť jsme hráli na tři útočné formace zdálo se mi, že se s tím hráči porvali kondičně velice dobře. První utkání nemá smysl sáhodlouze rozebírat, přesto z něj máme pozitivní dojmy.

Fotogalerie

Související články