HC Energie Karlovy Vary

#varyvrepre: Sedmero energetiků v mládežnických reprezentacích

Únorová reprezentační přestávka přinesla do Karlových Varů dobré zprávy. Kromě nominací Jakuba Fleka a Dominika Graňáka do seniorských národních týmů čekají reprezentační povinnosti také na sedm hokejistů karlovarské akademie. Tomáš Křehlík se pak v německém Berlíně zúčastní první reprezentační akce v kariéře.

Sapoušek do Švédska

Českou reprezentaci do 16 let čeká od 3. do 10. února kemp ve Slaném a následně Turnaj čtyř zemí ve švédském Götenborgu. Trenerská trojice Haken, Philip, Lobo bude mít k dispozici i útočníka z Karlových Varů.

Robin Sapoušek letos stihl za reprezentační šestnáctku naskočit do jedenácti zápasů, ve kterých posbíral za jeden gól a pět asistencí celkově 6 bodů. V dorostencké extralize pak v 31 duelech vybojoval 27 kanadských bodů.

V případě absence některého z hráčů je pak připraven další útočník karlovarské Energie, konkrétně Samuel Šmajda, který za šestnáctku v letošní sezóně odehrál devět zápasů.

Rymon a Hamrla v reprezentační sedmnáctce

Reprezentační sedmnáctka zamíří po sraz na Kladně do Ruska. Tam v termínu od 4. do 10. února odehraje Turnaj pěti zemí. Na lavičce národního týmu nebude chybět ani Václav Eismann v roli hlavního kouče.

Dominik Rymon byl původně nominován do reprezentace U16, kde odehrál dvanáct zápasů s bilancí 9 bodů za dvanáct zápasů, nicméně z pozice náhradníka sedmnáctky povýšil. Půjde tak o jeho první start za reprezentační sedmnáctku. V ELIOD Extralize dorostu pak patří k tahounům týmu, útočník Rymon totiž v 25 zápasech nastřílel 24 branek a připsal si 22 asistencí. Nastupuje také za karlovarskou juniorku, za kterou odehrál již devět duelů.

Šestnáctiletý brankář Patrik Hamrla je v Karlových Varech nováčkem. Po přestupu ze Zlína zatím odchytal za Energii pouhá dvě utkání, v obou však vychytal výhru. V dresu národního týmu pak nastoupil do tří duelů, jeden stihl ještě v kategorii U16, kde udržel v přípravném zápase proti německému Mannheimu, který se shodou náhod hrál právě v KV Areně, čisté konto. Další dva starty pak přidal v letošní sezoně v reprezentaci U17.

Bednář s Adámkem se představí v Klášterci nad Ohří

Hráči národního týmu U18 odehrají v období mezi 5. a 9. únorem Turnaj pětí zemí, který se letos koná v Klášterci nad Ohří a v Chomutově. Česká reprezentace své zápasy sehraje na kláštereckém zimním stadionu pod vedením Jakuba Petra, Milana Plodka a Radima Skuhrovce.

Mezi hráče, kteří se na tomto tradičním turnaji představí, patří i talentovaný brankář Jan Bednář, který sbírá již od minulé sezóny zkušenosti v seniorských soutěžích. Letos střídavě nastupuje za A-tým Energie v Tipsport extralize a za áčko sokolovského Baníku v Chance lize. V dresu Karlových Varů pak také udržel svou první nulu v seniorském hokeji, když v zápase 13. kola nejvyšší soutěže pochytal všech 35 střel Liberce a pomohl tak Energii k výhře 4:0.

Nesmíme zapomenout ani na sedmnáctiletého útočníka Lukáše Adámka, který za juniorský tým Karlových Varů posbíral v 36 duelech turnaje O Pohár DHL osmadvacet bodů a byl třetím nejproduktivnějším hráčem Energie. V reprezentaci se představí poprvé od sezony 2017/2018, kdy odehrál čtyři zápasy za českou šestnáctku.

Křehlík s Křemen zavítají do Berlína

Budoucí reprezentační dvacítku čeká od 5. do 8. února Turnaj pěti zemí v německém Berlíně, kde budou ve čtyřech zápasech bojovat o vítězství pod dohledem trenérské dvojice Davida Bruka a Miroslava Přerosta.

Tomáš Křehlík patří mezi nejdůležitější hráče karlovarské juniorky, za kterou odehrál v turnaji O Pohár DHL jen sedmadvacet zápasů s bilancí 26 bodů. Během sezóny totiž nastupoval také za sokolovský Baník, kde naskočil do čtrnácti duelů. Pro Křehlíka půjde o první reprezentační akci v kariéře.

Křehlík o první reprezentační akci

„Je to pro mě velká čest. Zahrát si za českou reprezentaci je snem každého hokejisty a těším se, až obléknu dres národního týmu.”

Adam Křemen letos střídá tři soutěže, kromě juniorky Energie nastupuje také za A-tým Karlových Varů a v sokolovském Baníku. V turnaji O Pohár DHL tak letos odehrál pouze jedenáct zápasů, ve kterých posbíral dvanáct bodů. V Sokolově pak nastupuje pravidelně. Za Baník naskočil již do třicítky zápasů, kde za čtyři branky a dvě asistence získal šest kanadských bodů. Během marodky v áčku Energie pak stihl i osm startů v Tipsport extralize, kde zatím získal dva body za gól a nahrávku.