HC Energie Karlovy Vary

Cílem je postupně připravit kluky na sezonu, říká Andrys. Předčasný konec jej mrzí

Na svou třetí sezonu na lavičce karlovarského dorostu se chystá zkušený trenér Tomáš Andrys. Lodivod, který strávil dlouhá léta prací kolem mládežnického hokeje v USA, hovoří o aktuální přípravě, či o zklamání z předčasného konce minulého ročníku.

Pane trenére, začala vám suchá příprava. Co vás teď čeká?
Teď nás asi do půlky července čeká příprava jak v posilovně, tak na dráze. Zkrátka postupně připravit kluky na sezonu.

Byl jste během té pauzy se svými svěřenci v kontaktu?
Ano. Po ukončení sezony dostali nějaký čas volno, které bylo plánováno, takže nás to pozdější uvolnění zbrzdilo de facto o týden. Hráčům jsme jinak posílali nějaké plány přes WhatsApp, takže s kluky jsme byli v kontaktu.

Jak jste karanténu trávil vy osobně?
Karanténu jsem trávil tím, že jsem čekal, až karanténa co nejrychleji skončí (smích).

Kolik hráčů máte v tuto chvíli k dispozici?
V přípravě máme v tuto chvíli k dispozici kolem pětadvaceti hráčů týmu U17.

Vloni jste tvořil trenérskou dvojici s Vojtěchem Šikem, jak si tuto spolupráci pochvalujete?
Spolupráce byla výborná, Vojta odvedl ohromný kus práce. Teď se posunul k juniorce do trenérského štábu Václava Eismanna. K nám naopak z Třemošné přišel Adam Sýkora, takže já se těším na tuto spolupráci a myslím, že bude výborná.

Uplynulá sezona skončila předčasně kvůli koronavirové pandemii, jak moc to mrzí?
Mrzelo nás to ohromně, protože si myslím, že tým byl výborně nastartovaný, kluci šlapali. Samozřejmě nám tam pak přišla nějaká malá série proher, před tím zase byla větší série výher, nicméně jsme se na to play-off těšili. Připravovali jsme se na to, protože jsme se mohli do vyřazovací části podívat po dlouhé době. Nás to mrzí hodně, jelikož ta zkušenost pro kluky je teď bohužel pryč.

Dalším cílem tedy bude zopakovat play-off?
Cíle stanovujeme postupně, jdeme s pokorou do sezony. Systém se bude hrát stejný, jako tomu bylo vloni, takže pro nás je alfa omega udělat tu šestku, pro kterou uděláme maximum. Pak uvidíme, co dál.

Několik vašich svěřenců obléklo také reprezentační dres, jak moc vás to těší?
Určitě nás to těší. Pro kluky je to nějaká motivace do budoucna a doufám, že je to pro ně jen signál, aby se neustále zlepšovali a měli nějakou vidinu směrem do budoucna.

Po návratu z Ameriky se chystáte na třetí sezonu tady v Karlových Varech. Jaké rozdíly mezi těmito zeměmi vidíte?
Je to úplně jiné – jak ten hokej, tak samozřejmě ten život. Nic není lepší, nic není horší, je to pouze jiné. Každopádně jsou tu nějaké prvky, které se snažíme zabudovat a postupem času se nám to daří. Věříme, že s každou sezonou to půjde postupně nahoru.