HC Energie Karlovy Vary

Junioři už jsou také na ledě. Na úvod přípravy zamíří do Chomutova

Karlovarský juniorský tým začal s přípravou na ledové ploše už v neděli 26. července. O průběhu letní přípravy promluvil asistent trenéra juniorky Vojtěch Šik.

Také karlovarští junioři už začali s přípravou na ledě, v KV Areně se připravují už od závěru minulého týdne. „Na led jsme poprvé šli v neděli 26. července, začali jsme jednou fází. Od pondělí jedeme dvoufázově, tudíž máme suchou přípravu a odpoledne jdeme na led,“ říká na úvod Vojtěch Šik o tom, jak probíhá úvodní týden přípravy na ledě.

Ten má k dispozici rozsáhlý kádr, který se musí rovnou připravit na zápasová klání. „První zápas nás čeká ve už čtvrtek v Chomutově. Zaměřujeme se tedy na koncept hry, založení útoku, přečíslování v pásmu, osobní souboje a herní dovednosti,“ pokračuje v rozhovoru asistent hlavního trenéra juniorů.

Rozpis přípravných utkání

Sestavu tvoří mnoho hráčů, příležitost tak v průběhu přípravy dostanou všichni. „Máme celkem široký kádr, disponujeme zhruba třiceti třemi hráči. Budeme zkoušet hráče, kteří tu jsou na try-out, nebo u kterých váháme se zařazením do základní sestavy. Chceme také vidět mladší hráče, kteří přecházejí z dorostu mezi juniory.“

Požadavky od týmu jsou jasné „Po hráčích budeme chtít naše principy hry – tedy rychlou a fyzickou hru se zdařilou koncovkou a s využitím našich předností.“

Termín zúžení kádru ještě není zcela jasný „Připadá v úvahu Pohár hejtmana Karlovarské kraje, tam by mohlo dojít k prvotnímu zúžení mužstva. Následně budeme tým ladit do sezony,“ukončuje rozhovor Vojtěch Šik.

Soupiska juniorů

Lukáš Adámek, Robert Bačo, Vítek Benda, Jan Botoš, Kryštof Bulka, Vojtěch Cestr, Patrik Hamrla, Patrik Hohl, Adam Horák, Petr Houdek, Vít Jiskra, Marek Konášek, Jan Korčmaroš, Tomáš Křehlík, Adam Křemen, Matěj Kubát, Lubomír Kupčo, Štěpán Maleček, Lukáš März, David Novotný, Filip Patzelt, Vladislav Pohanka, Ondřej Príhoda, Filip Rajzík, Alexandr Remeš, Petr Rozhon, Dominik Rymon, Sebastian Seidler, Matěj Skuhravý, Václav Stejskal, Matěj Sviták, David Tureček, Jakub Vogel.

Fotogalerie