HC Energie Karlovy Vary

EHL: Těžká zkouška nakonec neúspěšná. Energetici s ovladačem končí ve čtvrtfinále

Karlovarští esports hráči se po základní části probojovali až do play-off, kde je ve čtvrtfinále čekal silný soupeř z Litvínova. Energetici sice vzdorovali a vyslali sérii do čtvrtého zápasu, v tom ale padli, a tak si postup připisují chemici. I tak je ale třeba našim reprezentantům poděkovat za solidní výkony v letošním ročníku!

Čtvrtfinále ENYAQ Hockey league, Karlova Vary – Litvínov 1:3

Kubin – Winci 3:6

Jakub Černo jakožto kapitán svého týmu začal sérii proti vůdci toho litvínovského. Utkání bylo od začátku vyrovnané, a i když Kubin dostal na začátku první periody gól do šatny, určitě se nevzdával. Na úvod druhé třetiny dostal karlovarský gamer ještě další dvě branky, v té třetí se ale dokázal dotáhnout na rozdíl jediného gólu. Vedení si ale Winci pohlídal a dvěma rychlými trefami si pojistil výhru na 6:3.

Almon – Kumbik 2:7

Zápas karlovarské dvojky proti Kumbikovi nezačal pro karlovarskou stranu úplně ideálně, Litvínov totiž už po necelých deseti minutách hry v první třetině vedl 2:0. Na úvod se však Almon dokázal zvednout a dotáhnout se střelou od modré na jednobrankové manko. Pak ale oba hráče zradila technika, a zápas tak byl z důvodu odpojení zastaven. Po znovuspuštění duelu už ale převzal taktovku Kumbik a dokázal pro svůj tým získat po konečné výhře 7:2 i druhý bod do celkové série.
„Kumbik je top hráč a byl prostě lepší. Překvapilo mě, že zahrál výborně v obraně. Což se dá trénovat, lze to i nastavit. Já ale v těch strategiích úplně dobrý nejsem. Nesmím dělat chyby v defenzivě, aby tam pak nebyli dva hráči na one timer. Myslím si, že Pepik vyhraje a my to zvládneme otočit ve 2v2 zápasech,“ hlásil Almon před třetím střetnutím

Pepik001 – The Notorik 7:3

Slova Jaroslava Kouby se naplnila a Pepik doopravdy dokázal sérii poslat do prvního double zápasu. Ve svém utkání se dostal jako první do vedení, Notorik ale ještě v první třetině vyrovnal a dvacet sekund před sirénou poslal Litvínov do vedení. Dvě střely od modré ale vrátily Pepikovi vedení. Trojka Energie si pak už ale průběh utkání pohlídala a nakonec přidala ještě čtyři góly.
„Bylo velké štěstí, že jsem ten zápas otočil. Spadly mi tam takové nečekané góly. Notorik má svůj styl hry, že kombinuje v útoku, i když jsem ho tam nechal, tak tam ale nic moc nevymyslel. Ze základní části jsem mu měl co vracet. Za stavu série 0:2 už jsem se bál, že je vše ztraceno, jsem ale rád, že se mi podařilo vyhrát a věřím klukům, že se dostanou až do pátého zápasu. Winci i Kumbik jsou velice silní hráči, já ale doufám, že to naši kluci hecnou a Litvínov potrápí,“ řekl po svém duelu Josef Podhola.

Kubin & Almon – Winci & Kumbik 2:7

První double bitva už ale bohužel byla pro Energii rozhodující. V první třetině se sice hrálo 2:2, pak už ale utkání dominovalo duo z Litvínova. To v průběhu zbylých dvou dvacetiminutovek dokázalo převzít žezlo a pěti brankami se dostalo do semifinále EHL. „Celkově výkonnost Energie se rozhodně zvedla. Já jsem si mohl po domluvě s Energií vybrat spoluhráče. Almon hrál výborně, Pepik nás neskutečně podržel nejenom teď ve čtvrtfinále. Je škoda, že jsme se nedostali dál. Já si dám určitě pauzu, protože to bylo náročné. Já jsem v základní části nehrál z domova, což bylo ztížení. Každopádně to je super zkušenost a posílám klukům do Litvínova gratulace,“ konstatoval Kubin po posledním karlovarském zápasu v letošní sezoně.