HC Energie Karlovy Vary

Energetici v zámoří: Bačo završil debut gólem, oba gólmani vychytali výhru

V noci z pátka na sobotu odstartovaly kanadské juniorské soutěže, v nichž má karlovarská hokejová škola hned trojnásobné zastoupení. A všichni tři někdejší energetici vstoupili do svých sezon výhrou i skvělým individuálním výkonem.

Asi největší radost z výsledku může mít slovenský útočník Róbert Bačo, jeho Moose Jaw Warriors totiž přehráli Saskatoon Blades vysoko 7:1, jednou trefou k této výhře přispěl ve své premiéře v dresu Warriors i sám Bačo. V duelu nejvíc zazářil teprve šestnáctiletý Brayden Yager, který je považován za jednoho z pěti nejžhavějších prospektů pro draft 2023, ten do sítě Blades nasázel hned tři branky.

Debut v zámoří se rozhodně vydařil také gólmanovi Patriku Hamrlovi, který se postavil mezi tři tyče v duelu s Quebec Remparts. Tým v čele s kapitánem Theo Rochettem či hvězdným prospektem St. Louis Blues Zacharym Bolducem na někdejšího brankáře Energie příliš vyzrát nedokázal, z 25 střel jich Hamrla pochytal 23 a s 92% úspěšností zákroků výrazně pomohl jeho Rimouski Oceanic k výhře 3:2.

Také druhý karlovarský gólman v QMJHL vstoupil do nového ročníku vítězně, Jan Bednář coby brankářská jednička dirigoval výhru Acadie-Bathurst Titans nad Monctonem Wildcats. Vytáhlý gólman zaznamenal v utkání totožné statistiky jako Hamrla, tedy 23 úspěšných zásahů proti 25 střelám Wildcats, díky čemuž Titans vyhráli 4:2, a Bednář si tak mohl zapsat již sedmou výhru během svého působení za oceánem.