HC Energie Karlovy Vary

Energetici v zámoří: Karlovarská spolupráce ve Vernonu. Rymon druhou hvězdou a další gól pro Kočího

Je za námi další týden a tak přišel čas podívat se, jak se dařilo našim krajánkům v zámoří. Také tentokrát vítěznou euforii střídal smutek z porážky, ale i to k hokeji patří. Každopádně naši mladíci o sobě opět dávají vědět. Na naše děvčata samozřejmě nezapomínáme, ale ta další ligové zápasy odehrají první březnový víkend. Jak se po návratu z mistrovství dvacítek daří Matteovi Kočímu nebo jak funguje karlovarská spolupráce ve Vernonu se dočtete v našem přehledu.

American Hockey League (AHL)

Jiří Kulich (Rochester Americans)

Z výhry se Americans radovali pouze v prvním utkání s týmem Toronto Marlies, který rozhodli v prodloužení. Následoval dvojzápas s celkem Belleville Senators. V prvním utkání byl po druhé třetině stav 1:1. Ve třetí třetině však skórovali už jenom hráči Belleville Senators. Po tomto zápase byl mezi oběma soupeři v tabulce rozdíl pouze jednoho bodu. Rochester Americans byl na třetím místě s padesáti čtyřmi body a Senators na čtvrtém s padesáti třemi body. Přímý souboj o třetí místo dopadl v nájezdech lépe pro tým Belleville Senators, jehož střelci proměnili dva nájezdy. V obou duelech si za Senators po asistenci připsal Jiří Smejkal. Týden Americans zakončili zápasem s týmem Hershey Bears Roster, lídrem Atlantické divize. Tentokrát padli v prodloužení. Ani v jednom ze zápasů minulého týdne Jiří Kulich nenastoupil. Tým Rochester Americans je s padesáti šesti body na pátém místě Severní divize.

19. února 2024

Toronto Marlies - Rochester Americans 1:2p (1:0, 0:1,0:0 - 0:1)

21. února 2024

Rochester Americans - Belleville Senators 1:4 (0:1, 1:0, 0:3)

23. února 2024

Rochester Americans - Belleville Senators 1:2sn (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0 - 0:1)

24. února 2024

Hershey Bears Roster - Rochester Americans 2:1p (0:1, 1:0, 0:0 - 1:0)

Western Hockey League (WHL)

Matteo Kočí (Kamloops Blazers)

Blazers měli na programu čtyři zápasy. Prvním soupeřem byl tým Victoria Royals. Tentokrát se Matteo Kočí v roli soupeře nepotkal se svým spoluhráčem z Energie, Robinem Sapouškem. Ten se stále zotavuje ze zranění, které utrpěl na mistrovství světa juniorů. Blazers sice už v deváté minutě inkasovali, ale to bylo v tomto utkání poprvé a naposledy. U vyrovnávacího gólu, který padl v patnácté minutě, asistoval Matteo Kočí. Matteo byl v čase 27:35 rovněž autorem vítězného gólu. Ve druhém utkání minulého týdne se Matteo potkal se spoluhráčem z dvacítky, Ondřejem Becherem. Ten v dresu týmu Prince George Cougars přispěl gólem a asistenci k porážce Blazers.

Body si Blazers nepřivezli ani z prvního venkovního duelu. Hráči Vancouver Giants jim povolili pouze jeden gól a sami skórovali sedmkrát. Pod jeden z gólů a asistenci se podepsal Adam Titlbach a v dresu Giants nastoupil i slovenský útočník Samuel Honzek. V posledním zápase se Blazers zvládli dvakrát dotáhnout a o výsledku nakonec rozhodovaly až samostatné nájezdy. V těch oba své nájezdy proměnily hráči Seattle Thunderbirds. Matteo Kočí má na kontě čtrnáct bodů (4+10) a je třináctý v týmovém bodování a mezi nováčky mu patří čtvrtá pozice. Tým Kamloops Blazers má na jedenáctém místě Západní konference na kontě čtyřicet dva bodů stejně jako Seattle Thunderbirds na desátém místě.

19. února 2024

Kamloops Blazers - Victoria Royals 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Matteo Kočí 1+1, 2 střely na branku

23. února 2024

Kamloops Blazers - Prince George Cougars 1:5 (0:3, 1:0, 0:2)
Matteo Kočí 2 střely na branku

24. února 2024

Vancouver Giants - Kamloops Blazers 7:1 (2:1, 3:0, 2:0)
Matteo Kočí 2 střely na branku

25. února 2024

Seattle Thunderbirds - Kamloops Blazers 3:2 (0:0, 2:1, 0:1)
Matteo Kočí 3 střely na branku

Dominik Rymon (Everett Silvertips)

V uplynulém týdnu Everett Silvertips odehrál pouze duel s celkem Seattle Thunderbirds. První gól padl až ve třicáté čtvrté minutě a u zrodu této akce stál Dominik Rymon. Další dva góly Everettu padly ve třetí třetině. V sedmnácté minutě využili hráči Seattle Thunderbirds početní výhodu a upravili skóre na 1:3. Dominik Rymon byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Dominik má po padesáti zápasech na kontě šedesát devět bodů (31+38). Se třiceti jedna góly je nejlepším střelcem týmu. Tým Everett Silvertips je na třetím místě Západní konference a na kontě má osmdesát bodů. Od druhého místa ho dělí pouze bod.

24. února 2024

Seattle Thunderbirds - Everett Silvertips 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)
Dominik Rymon 0+1, 2 střely na branku

United States Hockey League (USHL)

Adam Dybal (Aberdeen Wings)

Po dvou domácích duelech s týmem Bismarck Bobcats čekal Aberdeen Wings s tímto soupeřem venkovní dvojzápas. V prvním utkání se do branky postavil Adam Dybal, který čelil čtyřiceti šesti střelám, ale ani jeho čtyřicet jedna zákroků na výhru nestačilo, protože jeho spoluhráči z dvaceti jedna střel, které poslali na branku soupeře, vytěžili pouze jeden gól. Ve druhém zápase za Wings chytal Croix Kochendorfer. Tentokrát hráči Wings z třiceti šesti střel vstřelili čtyři góly a tak mohli oslavit vítězství. Adam Dybal odchytal třicet dva zápasů s úspěšností 91,2 %. Tým Aberdeen Wings je s padesáti pěti body na třetím místě Centrální divize.

23. února 2024

Bismarck Bobcats - Aberdeen Wings - Bismarck Bobcats 5:1 (1:1, 2:0, 2:0)
Adam Dybal 41/46

24. února 2024

Bismarck Bobcats - Aberdeen Wings 3:4 (0:2, 0:1, 3:1)
Adam Dybal 0/0

British Columbia Hockey League (BCHL)

Adam Csabi a Filip Krajčík (Vernon Vipers)

Do uplynulého týdne Vipers nevstoupili úplně tou správnou nohou. Od týmu Cranbbrook Bucks inkasovali devět gólů. Jediným střelcem Vipers byl Adam Csabi, který v čase 34:55 upravoval skóre na stav 1:4. Bucks tak Vipers oplatili vysokou porážku ze začátku listopadu, kdy inkasovali desítku, k níž třemi góly přispěl Adam Csabi. V závěru týdne Vipers vyrazili na led týmu Prince George Spruce Kings. V prvním duelu se z výhry radovali Vipers. Adam Csabi asistoval v šestnácté minutě u prvního gólu zápasu. I tentokrát nastupoval v první formaci a Filip Krajčík opět bojoval ve třetím obranném páru.

Na stejných pozicích nastoupili oba naši mladíci i ve druhém zápase. A ve dvacáté šesté minutě oprášili karlovarskou spolupráci, když Filip Krajčík vybojoval puk a ten se přes Hanka Cleavese dostal k Adamovi Csabimu, který otevřel skóre. Jenomže do konce třetiny Vipers inkasovali čtyři góly a sami domácího gólmana překonali už pouze jednou ve třetí třetině. A tak tentokrát body zůstaly domácím. Adam Csabi má na kontě dvacet devět bodů (18+11) a je na šestém místě týmového bodování a druhý mezi nováčky. S osmnácti góly je druhým nejlepším střelcem. Také Filipovi Krajčíkovi se v novém působišti daří. Z pěti zápasů má na kontě dva body (1+1). Tým Vernon Vipers je s padesáti třemi body na čtvrtém místě divize a na třetí místo ztrácí dva body.

19. února 2024

Vernon Vipers - Cranbbrook Bucks 1:9 (0:3, 1:1, 0:5)
Adam Csabi 1+0 Filip Krajčík

23. února 2024

Prince George Spruce Kings - Vernon Vipers 3:5 (0:1, 1:3, 2:1)
Adam Csabi 0+1 Filip Krajčík

24. února 2024

Prince George Spruce Kings - Vernon Vipers 4:2 (0:0, 4:1, 0:1)
Adam Csabi 1+0 Filip Krajčík 0+1

East Coast Hockey League (ECHL)

Jan Bednář (Toledo Walleye)

V uplynulém týdnu měl tým Toledo Walleye na programu dvojutkání s celkem Maine Mariners z Východní konference. V obou duelech vyjeli hráči Toleda na led ve speciálních dresech Bonefish. V prvním utkání Jan Bednář kryl záda svému parťákovi Johnovi Lethemonovi. Ve druhém se do branky postavil sám. Odchytal však pouze zhruba čtyřicet jedna minut a poté jeho místo zaujal John Lethemon. Jan Bednář odchytal dvacet čtyři zápasů s úspěšností 88,3 %. Tým Toledo Walleye je se šedesáti sedmi body na třetím místě Západní konference.

23. února 2024

Toledo Walleye - Maine Mariners 5:3 (2:0, 1:0, 2:3)
Jan Bednář 0/0

24. února 2024

Toledo Walleye - Maine Mariners 4:6 (1:2, 3:1, 0:3)
Jan Bednář 12/17

Junior Women's Hockey League (JWHL)

Lucie Velinská (Balmoral Hall) a Tereza Mašková (Northwood School) odehrají další zápasy JWHL v období od 1. do 3. března.