HC Energie Karlovy Vary

Energie hlásí první změnu, do Šumperka odchází Tomáš Vildumetz

Karlovarská sestava hlásí první změny. Do prvoligového Šumperka odchází útočník Tomáš Vildumetz, kterému v Energii končí na konci letošního dubna smlouva.

Dvaadvacetiletý útočník je odchovancem karlovarského hokeje, ve kterém prošel všemi mládežnickými kategoriemi až do tehdejšího staršího dorostu. Přes pražskou Slavii se dostal i na rok do švédské juniorky, načež před sezonou 2017-18 se vrátil do Česka, ale na Kladno, kde poprvé okusil i dospělý hokej.

Nejlepší sezonu ale prožil okusil dál na sever. Ročník 2019-20 mu vyšel náramně, v prvoligovém Ústí nasbíral ve 44 zápasech 41 bodů (12+29) a logicky přišla i pozvánka do A-mužstva karlovarské Energie, ve kterém i odbyl premiéru 24. ledna 2020 v utkání na ledě Liberce.

Vildumetz načal v Energii i letošní sezonu, jenže kvůli přetlaku v ofenzivě v polovině listopadu zamířil do Sokolova, kde hrál až do konce ledna, než si ho Energie stáhla zpět. Mladý forvard doposud odehrál v extralize 26 utkání s bilancí dvou branek a pěti nahrávek. Od nové sezony ale již bude sbírat body v dresu prvoligového Šumperka.