HC Energie Karlovy Vary

Energie mění obránce. Návrat hlásí Matěj Stříteský!

Defenzivní řady A-týmu doznávají změn. Energii opouští obránce David Bernad, do Karlových Varů se naopak vrací Matěj Stříteský, který v našem klubu již v minulosti působil.

Osmadvacetiletý David Bernad přišel do Karlových Varů v letním přestupovém období na hostování z Mladé Boleslavi. Středočeský klub na zkušeného beka ale již v průběhu probíhající sezony uplatnil opci a bylo tak jisté, že příští ročník odehraje Bernad opět v zelenobílém dresu.

„Ve chvíli, kdy Boleslav uplatnila na Davida opci, jsme situaci i s výhledem na další sezony začali okamžitě řešit. Chtěli bychom mu poděkovat za dobrou práci, kterou u nás odvedl,“ okomentoval odchod Bernada sportovní manažer klubu Václav Skuhravý.

Vedení klubu se tak domluvilo s Mladou Boleslaví na hráčské výměně. Do Karlových Varů se přesouvá Matěj Stříteský. Zkušený dvaatřicetiletý obránce už v Karlových Varech působil v sezoně 2019-20 a nevedl si vůbec zle. V 45 utkáních zapsal 19 bodů (9+10) a potvrdil své ofenzivní kvality.

„V Matějovi jsme získali ofenzivní typ obránce, navíc s pravým držením hole, tedy typ beka, kterého jsme delší dobu sháněli. Zdejší prostředí dobře zná a věříme, že naváže na své výkony z doby, kdy už v našem klubu působil,“ dodal na adresu nové posily Skuhravý.

„Bylo to vesměs velmi rychlé. Volal mi Venca Skuhravý, že tu je ta možnost. Mladá Boleslav přišla s nabídkou, že si vezme Bernyho zpět a co bych řekl tomu, že bych se mohl také vrátit do Karlových Varů. Domluvili jsme se a bylo to velice rychlé,“ dodal ke svému návratu na západ Čech a pokračoval.

„Už když jsem tu byl, tak tu byla skvělá parta a ti kluci tu zůstali. Jsem rád, že jsem zpátky,“ těší se Stříteský zpět do známého prostředí.

Stříteský se již zapojil do čtvrtečního tréninku A-týmu a neměl by chybět v sestavě Energie pro páteční domácí duel s Libercem.