HC Energie Karlovy Vary

Energie postaví dalšího debutanta, proti Pardubicím nastoupí slovenský reprezentant Kupčo

Po čtyřech hráčích ročníku 2004 Energie postaví do soutěžního extraligového utkání dalšího mladíka, tentokrát o ročník staršího. V zápase na ledě Pardubic se na křídle druhé formace představí útočník L’ubomír Kupčo, který tak stylově oslaví dnešní 18. narozeniny.

Slovenský forvard tak bude v pořadí již pátým mladíkem, který v posledním měsíci prožije debut v české nejvyšší soutěži. V polovině února absolvovali extraligovou premiéru v zápase na Spartě útočníci Jiří Kulich a Dominik Rymon, v derby s Plzní pak zapsal první start mezi tuzemskou smetánkou také další forvard Robin Sapoušek. Vůbec poslední debut extraligového mladíčka zažil karlovarský A-tým před dvěma dny, kdy v obraně Energie jako třetí nejmladší hráč historie nastoupil Filip Krajčík.

Kupčo ale nebude v zápase na ledě Pardubic jediným karlovarským mladíkem. Marodka v defenzivních řadách a také potřeba doléčit drobné šrámy a dát odpočinout dalším hráčům donutila trenéra Martina Pešouta hned k několika změnám v sestavě. Mezi zraněné hráče bohužel nově přibyl Petr Šenkeřík, zdravotní problémy hlásí Václav Skuhravý i obránci Lukáš Pulpán s Liborem Zábranským, sezona skončila pro Martina Rohana, který musí na operaci. Volno dostali od trenérů hráči, kteří kompletně absolvovali nahuštěný program posledních týdnů tak, aby byli stoprocentně připraveni na play-off. Šanci tak dostanou hráči širšího kádru Energie.

Radost tak karlovarskému kouči může dělat alespoň návrat Jana Hladonika do sestavy, který kvůli zdravotním potížím nedohrál utkání v Brně a následně vynechal další tři zápasy.

L’ubomír Kupčo (útočník, 5.3.2003)

Čerstvě osmnáctiletý útočník přišel do Karlových Varů před sezonou 2019-20 z Plzně, kde strávil předchozí ročník po příchodu ze Slovenska. V Energii zaujal hned v úvodní sezoně, kdy v 37 zápasech dorostenecké extraligy posbíral skvělých 60 bodů a byl vůbec pátým nejproduktivnějším hráčem celé soutěže. Ještě v témže ročníku debutoval i mezi juniory, kde začal i letošní sezonu a rozhodně se neztratil, když v 10 zápasech nastřádal 6 bodů (2+4).

Stejně jako ostatní mládežníky, tak i Kupča výrazně postihlo přerušení a následné ukončení mládežnických soutěží. Po dlouhé pauze alespoň v lednu sbíral první cenné zkušenosti mezi dospělými v prvoligové Kadani.

Kupčo nechybí ani ve výběrech mládežnických reprezentací své země. V uplynulé sezoně patřil k oporám slovenské sedmnáctky (11 zápasů – 17 bodů), v letošním ročníku nastoupil za výběr do 18 let, který se v přípravě utkal s Českou republikou.

Kupčo v dresu slovenské reprezentace do 18 let