HC Energie Karlovy Vary

Gríger: V pátek musíme makat úplně jinak!

Návrat po reprezentační pauze se energetikům moc nepovedl, v derby padli na ledě Litvínova 2:7. V zápase byl v dresu Karlových Varů výrazně vidět i slovenský forvard Dávid Gríger, který nám předal svoje dojmy o utkání i o pátečním návratu do domovské arény.

Dávide, Verva se hned na začátku dostala do vedení, jak bylo těžké celý zápas dotahovat ztrátu?
Bylo to strašně těžké, zejména po té pauze. Věděli jsme, že je Litvínov silný, a že na nás okamžitě vletí, což se taky potvrdilo. Dostali jsme dva rychlé góly, sice jsme to pak snížili na 1:2, ale pak jsme na konci třetiny dostali třetí gól a to bylo nepříjemné. Nesklonili jsme hlavy a říkali si, že máme ještě dvě třetiny a stát se může cokoliv, ale bohužel jsme to dneska nezvládli.

Vypadalo to, že vás Litvínov nepustil ke hře, jakou jste chtěli předvádět...
Určitě není jednoduché hrát, když prohráváte a soupeř je hned na koni. Takže jim se určitě hrálo lépe a získali sebevědomí, zatímco my jsme to ze sebe museli tlačit. Bohužel, dnešní zápas nám vůbec nesedl a určitě si to rozebereme na videu. Ale musíme to hned hodit za hlavu, máme den volna a potom nás čeká další zápas, na který se musíme připravit na sto procent.

Byl návrat do akce o to těžší, že jste museli nastoupit v nevraživé atmosféře?
Myslím, že ne (úsměv). Je to zápas jako každý jiný, my si moc nepřipouštíme, že to je derby. S Litvínovem jsme za poslední roky hráli mnohokrát, už se navzájem víceméně známe a víme, že to je vždycky boj o každý centimetr ledu. Dneska to prostě sedlo soupeři a bere tři body. Do pátečního zápasu musíme vstoupit od první sekundy úplně jinak.

Myslíte si, že se na vás mohla podepsat týdenní reprezentační pauza, kdy jste nebyli v zápasovém režimu?
To úplně nevím, jsou to spíš takové hypotézy, my jsme měli volno, oni měli volno... Jak jsem říkal, dneska jednoduše chytili slinu, zatímco my jsme první třetinu absolutně nezvládli. Tam nám odskočili o dva góly a ten zápas se podle toho taky tak vyvíjel.

Na co se můžou fanoušci těšit v pátek, co jim nabídnete?
Určitě do zápasu půjdeme úplně jinak, na 120 %. Doma je prostě doma a chceme ukázat, že jsme silní a body pouštět nebudeme. To je naše pozvánka, proti Hradci se o ty body pobijeme.

Děkuji za rozhovor.

Související články

Preview k zápasu | út 13.11.2018

Venkovní štaci zakončí podkrušnohorské derby