HC Energie Karlovy Vary

Jsem rád, že jsem zpět, říká Stříteský

Ofenzivní obránce s číslem jedenáct Matěj Stříteský je zpět v Karlových Varech. Jednání s Energií bylo velice rychlé "Volal mi Venca Skuhravý, že tu je ta možnost. Mladá Boleslav přišla s nabídkou, že si vezme Bernyho zpět a co bych řekl tomu, že bych se mohl také vrátit do Karlových Varů," vylíčil přesun valašský rodák.

Matěji, vítej zpět v Karlových Varech. Jak se zrodil tvůj přesun na západ Čech?
Bylo to vesměs velmi rychlé. Volal mi Venca Skuhravý, že tu je ta možnost. Mladá Boleslav přišla s nabídkou, že si vezme Bernyho zpět a co bych řekl tomu, že bych se mohl také vrátit do Karlových Varů. Domluvili jsme se a bylo to velice rychlé.

Jak na staronové angažmá těšíš?
Těším se hodně. Už když jsem tu byl, tak tu byla skvělá parta a ti kluci tu zůstali. Jsem rád, že jsem zpátky.

Tvá manželka pochází z Karlových Varů, hrálo to nějakou roli při rozhodování?
Manželka byla ráda, když se tato možnost naskytla vrátit se naskytla. Bude to pro nás nyní mnohem jednodušší.

Jsi často označován za cestovatele, po Karlových Varech jsi působil v Plzni, v Litvínově a nakonec v Mladé Boleslavi. Co k tomu říct?
K tomu se asi nedá co dodat. Jsem rád, že jsme se v Karlovými Vary domluvili na delším kontraktu než na jednu sezonu. Většinou jsem šel za nějakým určitým trenérem, například do Plzně k Ladislavu Čihákovi, který si mě vybral. Jenže ten po sezoně skončil, čímž pro mě štace skončila.

Co na časté stěhování říká tvá rodina?
Naštěstí mám velice tolerantní manželku, která akorát čeká na to, kdy řeknu kam jdeme a všechno zabalí. Já to naskládám do auta a jedeme.

Změnilo se něco v Karlových Varech od dob, co jsi tu působil?
Zejména se změnil trenér. Zbytek poznám až v tom budu, jestli se tu něco změnilo.

Proti Energii si v dresu Mladé Boleslavi nastupovali, liší se v něčem herní styl, kterým se nyní Karlovy Vary prezentují?
Myslím si, že to je hodně podobné jako dřív. Neviděl jsem nic zásadně odlišného.

Jak by ses fanouškům charakterizoval?
Myslím, že když už jsem tu působil, tak by si mě fanoušci mohli ještě pamatovat. Charakterizoval bych se jako ofenzivní obránce, který v posledních sezonách zapracoval na defenzivní hře, která mi byla vytýkána, tudíž jsem se na tom snažil zapracovat.

Díky za rozhovor!