HC Energie Karlovy Vary

Junioři na MMA! Mladí energetici absolvovali speciální trénink

Spojení karlovarského hokeje a chodovského Elite Centre funguje již několikátou sezonu. Hráči A-týmu navštěvují tréninky zkušeného Michaela Madeje každou letní přípravu, v letošním roce si však náročný tréninkový part pod vedením zkušeného zápasníka vyzkoušeli i karlovarští junioři.

„Hráči si o tento typ tréninku sami řekli, měl mezi nimi velký ohlas. Je to moderní sport, který je na vzestupu a když se podívám na strukturu hry hokeje, tak se v něm některé prvky dají využít,“ popsal hlavní důvody zařazení speciálního tréninku do suché části přípravy na novou sezonu karlovarský trenér Václav Eismann.

„Je to hodina tvrdé práce a má velký kondiční vklad. Konfrontace jeden na jednoho, která se při tréninku objevuje, měla velký ohlas,“ doplnil dlouholetý kouč juniorů Energie.

A že jeho svěřence trénink skutečně bavil, potvrzují i sami hráči. „Moc mě to bavilo. Bylo to něco jiného než samotná klasická příprava. Trénink samotný byl silově hodně náročný, úpolově zaměřený. V šatně to ale sklidilo jen samé kladné ohlasy,“ přitakal Eismannovým slovům obránce Vítek Benda. Podobný názor jako mladý obránce, který vloni naskočil i k přípravě za A-tým Energie, měl i kapitán juniorského výběru Lukáš Adámek.

„Tréninky MMA patří k příjemnému zpestření letní přípravy, zároveň je ale jeden z těch nejnáročnějších. Je to zase trochu rozdílný pohyb zaměřený na jinou sílu a kondiční stránku než třeba v posilovně nebo na ovále. Právě proto je to i zábavnější,“ pochvaloval si čerstvě devatenáctiletý útočník, který má na svém kontě již dva extraligové starty mezi dospělými.

Letní příprava juniorům skončila před několika dny, do tréninkového procesu se vrátí opět 22. července. O čtrnáct dní později pak čeká karlovarské mladíky úvodní přípravný duel se Spartou, do extraligového kolotoče vstoupí 10. září zápasem s Českými Budějovicemi. V nejbližších dnech Vám pak na webu přineseme velký rozhovor o letní přípravě s hlavním koučem juniorů Václavem Eismannem.

Chodovské Elite Centre nabízí tréninky všeho druhu pro širokou veřejnost

Fotogalerie