HC Energie Karlovy Vary

Kněžický: Na ledě pilujeme bruslení i kondici

Karlovarští hokejisté v rámci letní přípravy pravidelně okusují i tréninkové dávky na ledě, a jinak to nemají ani gólmani. Ti kromě klasických týmových jednotek ale mají jednou týdně i speciální gólmanský trénink.

„Letos je to novinka, protože poprvé máme led na obou halách přes jaro. Dříve jsme bývali na ledě jen jeden týden letní přípravy, kdy jsme měli herní týden. Využíváme toho, že nám představitelé KV Areny umožnili trénovat i během letního přípravného období na ledě. Spojili jsme suchou přípravu s tréninkem na ledě,“ říká k novince v tréninku dlouholetý trenér karlovarských gólmanů Pavel Kněžický.

Ten tak volného ledu využívá k tomu, na co není v rámci běžných týmových tréninku takový prostor.

„Pilujeme hlavně bruslení, protože si myslím, že to je pro gólmany základ, ale trénink je zaměřený i na fyzickou kondici. Trénink je bez střelců, pro gólmany tyhle drilovací cvičení asi nejsou úplně nejpříjemnější. Prostor na to ale máme a zase by je to mohlo posunout v sezoně dál,“ uvádí náplň pravidelných úterních jednotek muž, který v klubu vychoval už několik skvělých gólmanů.

Kněžický na každý trénink připraví až deset cvičení, některé jeho svěřence logicky baví více, některé méně.

„Kluci na ledě rádi hrají hokejkou, to je baví, když můžou střílet. Samozřejmě horší je to s kondičními cvičeními, kdy je bolí nohy, to je úplně nebaví,“ uzavírá rozhovor s úsměvem.

Jak trénink vypadá v praxi, se podívejte na krátkou videoreportáži.

Fotogalerie