HC Energie Karlovy Vary

Koffer: Vyšší čas na ledě chci co nejlépe zužitkovat

Nejnovější posilou karlovarské Energie je talentovaný útočník Filip Koffer, jenž dorazil z Pardubic výměnou za bývalého kapitána Vondráčka. S čím do Energie přichází? Jak se celá výměna upekla a jak se těší na nové angažmá? I na to jsme se ho zeptali v našem rozhovoru.

Filipe, vítejte v Karlových Varech. Jak se zrodil váš přesun. Bylo to náročné?
Po utkání s Brnem jsem dostal telefonát, kde mi to celé bylo oznámeno a pak už to bylo celkem rychlé. Během týdne se ta výměna uskutečnila. Jsem rád, že jsem tady a doufám, že maximálně pomohu týmu k lepším výsledkům.

Přicházíte z prvního celku do týmu, který bojuje v druhé polovině tabulky...
Já to určitě beru jako novou výzvu. Dostanu větší prostor na ledě a bude se snažit ten ice time co nejlépe zužitkovat. V Pardubicích jsem byl dlouho, takže tuhle změnu beru jako takový nový začátek a impuls do další práce. Jsem rád, že tahle možnost přišla.

Je to pro vás první angažmá mimo Pardubice…
Už odmalička, de facto od kurzu bruslení, jsem byl v Pardubicích, takže bylo trochu složité opouštět kamarády a známé. Po hokejové stránce jsem ale rozhodně udělal správný krok pro další vývoj kariéry.

Narodil jste se ale v Hradci, což je největší pardubický rival. Neutahoval si z vás někdo?
Já jsem se v Hradci narodil, protože tam byly nějaké komplikace. Ale pak jsem hned bydlel a žil v Pardubicích. V Hradci byla lepší porodnice, takže se mamka rozhodla rodit tam, ale vůbec ji to nemám za zlé (smích).

Je velkou výhodou, že znáte trenéra Bruka, pod kterým jste hrál v mládežnické reprezentaci?
Jsem rád, že zpětná vazba od pana Bruka byla na můj příchod pozitivní. Těší mě, že projevil zájem právě o mě. Já udělám vše proto, abych ukázal, co ve mně je a maximálně pomohl týmu. Kromě trenéra tu nikoho neznám. Jdu do úplně nového prostředí, ale věřím, že mě kluci v pohodě přijmou.

S jakými ambicemi přicházíte do Karlových Varů?
Chci tady předvádět nejlepší hokej jaký dovedu a vybojovat týmový úspěch. Play off je určitě hlavní cíl a pak už se může stát cokoliv. Důležité bude se tady s klukama rychle sehrát a pak věřím, že můžeme dojít daleko.

Na rok jste si během své dosavadní kariéry odskočil i do zámoří. Jaká to byla zkušenost?
V sedmnácti letech jsem odešel do Kanady. Úplně sám, bez rodiny. Osamostatnil jsem se, naučil jazyk, což byla ta nejlepší zkušenost. A samozřejmě tamní soutěž je nejlepší na světě. Hrál jsem proti výborným hráčům. Někteří z nich teď nastupují v NHL. Takže jsem rád, že jsem to tam mohl okusit, získal cennou zkušenost a vrátil se sem do extraligy.

Na dresu budete nosit číslo devatenáct. Proč? Má to nějakou symboliku?
Ne, já ta čísla moc neřeším. Dostal jsem devatenáctku kdysi v Pardubicích a budu s ní teď pokračovat i tady v Karlových Varech.

Děkuji za rozhovor.