HC Energie Karlovy Vary

Kulicha s Rymonem čeká debut za A-tým Energie

Dva karlovarské mladíky čeká v pondělí podvečer velký extraligový debut. V pražské O2 areně totiž v sestavě Energie proti pražské Spartě budou šestnáctiletí útočníci Dominik Rymon (na snímku) a Jiří Kulich. Kulich nastoupí na centru elitního útoku s Janem Hladonikem a Ondřejem Beránkem na křídlech, Rymon bude hrát ve třetí formaci s Václavem Skuhravým a Tomášem Vondráčkem.

Dominik Rymon (útočník, 29.5.2004)

Šestnáctiletý Dominik Rymon patří mezi největší karlovarské talenty posledních let. V sezoně 2018-19 ovládl klubové bodování dorostenců s 38 body, o rok později posbíral dokonce 49 bodů (24+25) a v 15 letech se dočkal premiéry i v nejvyšší soutěži juniorů. Skvěle vyšel Rymonovi i začátek letošní sezony, když v Juniorské lize akademií sbíral v průměru bod na jedno utkání.

Herní zátěž a zároveň první zkušenost s dospělým hokejem po přerušení a posléze definitivním ukončení mládežnických soutěží nabíral v prvoligovém Sokolově, kde nastupoval převážně v prvních dvou formacích.

Rymon je pravidelným členem mládežnických reprezentačních týmů od 16 let, letos se dočkal i pozvánky na kemp reprezentační osmnáctky. Za národní tým doposud v různých věkových kategoriích odehrál devatenáct utkání.

Extraligovou premiéru prožije Rymon ve věku 16 let, 8 měsíců a 17 dní a v klubové historii se stane třetím nejmladším debutantem po Vojtěchu Polákovi a Janu Bednářovi.

Jiří Kulich (útočník, 14.4.2004)

Jen o měsíc a půl starší Jiří Kulich se stal členem karlovarské organizace v průběhu letošní sezony.Stejně jako Rymon, tak i Kulich patřil mezi nejproduktivnější hráče svého týmu. V sezoně 2018/19 nasbíral za Chomutov v extralize dorostu 48 bodů, o rok později „jen“ 39 bodů, jenže v pouhých devatenácti zápasech. V té době už totiž pravidelně nastupoval za chomutovskou juniorku.

Kulicha letos potkal podobný osud jako Rymona a spoustu jiných mladých hokejistů, které fatálně postihl předčasný konec mládežnických soutěží. Od nového roku však mladý útočník sbírá zkušenosti v Chance lize a vede si parádně! V dresu Kadaně se v deseti zápasech hned třikrát zařadil do střelecké listiny, jeho herní čas se v posledních zápasech pravidelně dostával přes patnáct minut.

Šestnáctiletý útočník rovněž nechybí ve výběrech mládežnických národních týmů, v dresu šestnáctky a sedmnáctky celkem odehrál již patnáct utkání.

Debut v Tipsport extralize si Kulich odbyde ve věku 16 let, 10 měsíců a 1 dne a v historických tabulkách klubu se zařadí na sedmou příčku za Petra Domina.