HC Energie Karlovy Vary

Momenty zápasu: Kuriózní vlastenec, Bednářův debut i horkokrevní fanoušci

Cenný bod vybojovali v úterý večer energetici na ledě extraligového lídra v Třinci. Bodový zisk byl orámován událostmi, které by vydaly na samostatnou kapitolu. Kuriózní vlastenec Tomáše Rachůnka, extraligový debut šestnáctiletého Jana Bednáře či fanatickou podporu karlovarských příznivců, kteří se vydali podpořit energetiky napříč celou republikou, a jak vidno, zima jim v zasněženém Třinci rozhodně nebyla.

Bednář = nejmladší gólman karlovarské historie

V 16 letech a 142 dnech se stal nejmladším gólmanem v historii karlovarského hokeje, který kdy naskočil do soutěžního zápasu. Brankář Jan Bednář prožil těžký debut v Třinci, který však orámoval skvělým výkonem a po právu byl vyhlášen hvězdou utkání. V rámci celé extraligy pak byli při svém debutu jen tři gólmani mladší než vysoký karlovarský mladík – Petr Mrázek, Jakub Čech a Milan Hnilička.

Kuriózní Rachůnkův vlastenec

Po úvodní třetině, kdy energetici odolávali třineckému tlaku, se ve druhé dvacetiminutovce pomalu nadechovali k náporu. V cestě za vyrovnáním měla za stavu 1:2 pomoci i přesilová hra, při signalizované výhodě ale Gorčík minul Rachůnkovu přihrávku zpoza branky a puk doklouzal až do opuštěné karlovarské klece. Inkasovaný gól ale energetiky nezlomil, naopak, ještě do konce třetiny dvěma góly stačili srovnat stav utkání.

Venku zima, v hale horko

Třinec v úterý zasypal sníh, ale zatímco venku bylo počasí, že bys psa nevyhnal, v hale bylo nejednomu fanouškovi pořádné horko. A o těch karlovarských, kteří se vydali fandit Energii přes celou republiku, to platí obzvlášť.

Statistika nuda je…

…ale co vidíme jasně je, že energetici po pěti zápasech vstřelili více než dvě branky v zápase a v Třinci to stačilo na cenný bod. Tradičně už vládli vhazování, v této statistice jim dlouhodobě patří druhé místo napříč celou extraligou.

Konec střeleckého trápení

Petr Stloukal a Martin Kohout, dva forvardi, kteří v Třinci ukončili dlouhé čekání na vstřelenou branku. Prvně jmenovaný čekal na branku deset utkání, kdy se trefil doma proti Třinci, Martin Kohout čekal na šestý gól v sezoně ještě o dva zápasy déle. Předtím se trefil naposledy doma proti Kometě.

Fotogalerie

Související články