HC Energie Karlovy Vary

Na led finalisty! Energie jede obrat o body Mountfield

Nejlepší obrany a nejlepší přesilovky. Nedělní souboj s Hradcem Králové nabídne střet dvou kvalitních týmů. Energetiky ale na ledě loňského finalisty nečeká nic lehkého. Hradečtí ještě neprohráli v základní části a z každého zápasu si odnesli alespoň bod, v pátek navíc rozdrtili Třinec.
Kde utkání sledovat:
Online přenos
Stream: O2 TV Sport

O soupeři

Loňský finalista nebude letos vůbec jednoduchým soupeřem. Hradecký tým předvádí rok od roku lepší herní projev a s tím přichází i výsledky, po loňském druhém místě tak musí mít očekávání opět vysoká. V přípravě Východočeši vsadili převážně na zahraniční soupeře, ze Slovenska, Rakouska, Maďarska, Německa i Švýcarska. Setkali se tak s mnoha různými herními styly a z každého zápasu si mohli hodné odnést. Projevit se to mohlo hned na startu soutěže, kdy Mountfield jasně přehrál tehdy trápící se Kometu.

Následovala domácí výhra nad Libercem, pak ale přišla tři zaváhání. Ze všech sice brali Hradečtí bod, protože dokázali duely dostat do nastaveného času, i tak ale zapsali prohry s Mladou Boleslaví, Českými Budějovicemi a Litvínovem. V pátek si pak spravili chuť v repríze loňského finále, kdy rozdrtili Třinec jasně 5:0.

Hradecký tým doznal před sezonou několika změn. Tým opustili brankář Machovský, obránci Rosandič s Nedomlelem a útočníci Lev, Cingel, Klíma a Werek. Všechny hráče se alespoň z pohledu na jména podařilo nahradit. Na brankářský post přišel z Finska Patrik Bartošák, zadní řady vyztužil ze stejného směru Tomáš Pavelka a Z Litvínova Ralfs Freibergs. O branky by se pak měli starat David Šťastný, Alex Tamáši a Evan Jasper.

Hradec zatím nasbíral 12 bodů a veliký podíl na tom má právě příchozí Patrik Bartošák. Ten se ale zranil ve středu v duelu s Litvínovem a naposledy chytal Henri Kiviaho. S deseti brankami mají totiž Hradečtí druhou nejlepší obranu. Východočeši také těží z kvalitních přesilovek, aktuálně jsou v nich totiž nejlepším týmem, proměnili každou třetí.

Vzájemná utkání

Energetici mají Hradci co vracet. Z posledních dvanácti vzájemných utkání totiž zapsali pouhopouhé dvě výhry, statistika je tak v tomto ohledu velmi záporná.

Z kabiny domácích

Karlovarští si po dvou venkovních výhrách v pátek zlepšili náladu na domácím ledě, kdy zapsali tříbodovou výhru proti Liberci. Utkání se nevyvíjelo tak jasně, jak nakonec hovořil výsledek. Po dvou vyrovnaných třetinách zabrala čtvrtá formace a postarala se o rozhodující tři branky, dvě z toho vstřelil Filip Koffer. „Je jedno, kdo dá gól a jsem rád, že jsme vyhráli,“ zůstal ale mladý útočník po dvou brankách i tak skromný.

Už na začátku sezony říkal kapitán Jiří Černoch, že základem bude bránění a málo obdržených branek. To se zatím dost daří, Energie je (sice s výhodou jednoho neodehraného utkání) nejlépe bránícím mužstvem s pouhými devíti obdrženými brankami! S tím samozřejmě souvisí, či je dost možná příčinou, úspěšnost Dominika Frodla, který s 94,16 % vévodí statistice všech gólmanů.

O utkání s Václavem Eismannem

Karlovarský trenér Eismann je sice u A-týmu první sezonu, to nic nemění na tom jaký přehled o soupeřích má. „Čeká nás velmi dobře organizovaný soupeř, který má hru založenou na tom, že hraje pospolu, u sebe. Zatím se mu poměrně daří, ještě neprohrál v základní hrací době. Bude navíc povzbuzený výsledkem v Třinci,“ hodnotí soupeře sedmačtyřicetiletý trenér.

Energetici ví, že pokud budou plnit zadané pokyny a nenechají se strhnout, mají velikou šanci na úspěch. „My se budeme chtít prezentovat naší hrou a charakterním výkonem, který nám hlavně v páteční třetí třetině přinesl tři body," dodává na závěr Eismann.

Související články