HC Energie Karlovy Vary

Naším cílem po nadstavbě je play-off, hlásí trenér dorostu Šik

Od začátku letošní sezony je hlavním trenérem karlovarských dorostenců, ti pod jeho vedením dokázali v základní části zvítězit ve třinácti ze šestnácti utkání. Řeč je o Vojtěchu Šikovi. Bývalý hráč Energie dosavadní úspěch nechává samotným hráčům. ,,Kluci jsou starší, mají více zkušeností s tou soutěží. Trochu jsme tedy přitvrdili v přípravě, jak na suchu, tak na ledě.”

Pane trenére, chvíli před začátkem soubojů proti týmům z ostatních skupin jste na druhém místě, jak vidíte své šance na další část sezony?
Druhé příčky si vážíme. Oproti minulé sezoně je to velký posun, jak výsledkově, tak i dovednostně hráčsky. Chceme bojovat o každý bod, čekají nás ještě dva zápasy. V nadstavbě půjdeme na plno do každého zápasu a pokusíme se splnit náš cíl - play-off.

Čekají vás ještě dvě zmíněná utkání, ve kterých můžete získat ještě šest důležitých bodů, jak se na ně budete připravovat?
My se budeme připravovat standardně. Budeme pracovat každý den, jako do teď. Pondělí a úterý posilovna a led, ve středu lehká síla a výběh na ledě, ve čtvrtek pak vlítneme na Kobru v trochu obměněné sestavě. Nechali jsme odpočinout pár klíčových hráčů a vyzkoušíme pár hokejistů z dorostu B, aby předvedli, jak jsou na tom.

Třetí nejlepší úspěšnost střel, druhá nejlepší přesilovka a nejméně trestaný tým. Co to o vás vypovídá?
Kluci se snaží plnit to, co jim říkáme. V přesilovce hrát jednoduše, sehrát nějakou kombinaci a zakončovat, být před brankářem v tlaku. Nějak speciálně to ale netrénujeme.

Mladé energetiky trénujete od začátku letošní sezony a ze šestnácti zápasů jste jich třináct vyhráli. Co nového jste přinesl do kabiny, že jde vidět takový postup?
Nemyslím si, že bych přinesl něco nového. Spíše pracujeme, přeci jen kluci jsou starší, mají více zkušeností s tou soutěží. Trochu jsme tedy přitvrdili v přípravě, jak na suchu, tak na ledě.

Je ještě něco co byste chtěli zlepšit?
Pořád je na čem pracovat. Osobní souboje, střelba z první. Maličkosti, které v závěru sezony rozhodují o úspěchu.

Jaké to je, když některý z vašich svěřenců obdrží pozvánku do reprezentace?
Je to určitě příjemné. Jedná se vlastně o odraz práce našeho realizačního týmu. V tuto chvíli tam máme tři, nebo čtyři hráče a naším cílem je posunout je ještě dále.

Jak funguje spolupráce mezi vámi a trenérem Andrysem?
Spolupráce je vynikající. Pan Andrys vede většinu tréninků obou dorostů. Tím, že ještě dělám kondičního trenéra juniorů a jsem část týdne s nimi, tak mi tato spolupráce vyhovuje, ale nejen s panem trenérem Andrysem, velkou část práce odvádí i kolegové Lengö, Kloz, Jílek a Mensator.

Vy osobně jste do konce loňského ročníku nastupoval za prvoligový Sokolov, co vás přimělo dát přednost kariéře trenéra před tou hráčskou? Nelitujete toho?
Bylo toho hodně. Tou dobou jsem již třetím rokem trénoval tady na Energii. Když jsem odcházel z Třebíče právě do Sokolova, tak jsem se dá se říct rozhodl. To, že přišel do Baníku Karel Mlejnek a udělal tam takovou „revoluci“, bylo pěkným vyústěním mojí kariéry. Ale z důvodů finančních, práce v Karlových Varech, jsem se rozhodl trénovat. Nelituji, bylo to ale těžké rozhodnutí, které se řešilo již od ledna s vedením tady, v Sokolově, doma s manželkou, s rodinou. Beru ale věci tak jak jsou a nelituji toho.

Díky za rozhovor!