HC Energie Karlovy Vary

Německá zkouška. Energie zavítá na led Kasselu

Karlovarští dosud v přípravě vyzvali soupeře ze tří různých zemí a nyní na seznam přibude čtvrtá. Svěřenci Martina Pešouta vyrazí do německého Kasselu, kde vyzvou tamní Huskies. Nedělní zápas má svůj start připraven na 18:30.
Kde sledovat utkání: Textový přenos

O soupeři

Kassel je celek hrající DEL2, tedy druhou nejvyšší hokejovou ligu v sousedním Německu, kde hraje mimo jiné i Landshut, se kterým odehrála Energie přípravný zápas před dvěma roky. V čele Huskies jsou převážně Kanaďané - hlavní trenér Tim Kehler i generální manažer Joe Gibbs jsou původem ze země javorového listu. Kanadské občanství má také většina hráčského kádru, konkrétně tři obránci a osm útočníků. V uplynulé sezoně skončili Huskies na sedmém místě.

Hokejisté se psem na hrudi v přípravě na novou sezonu zatím stihli pouze jedno přípravné utkání. Huskies nastoupili proti svému soupeři z druhé nejvyšší německé soutěže - Pirátům z Crimmitschau. Kassel však první zápas nezvládl podle představ a z ledu svého ligového soka odjížděl s porážkou 2:6. Za Huskies skórovali Kanaďané Ben Duffy a Corey Trivino.

Z karlovarských řad

„Myslím si, že nás bude čekat velmi svižný a fyzicky dobře připravený soupeř. Jsme rádi za každou zahraniční konfrontaci,“ hlásí před odjezdem do Německa Tomáš Mariška.

Energetici zaútočí na čtvrtou výhru v předsezonním období. „Výsledky bych nepodceňoval ani nepřeceňoval, nejsou zase tak důležité. Jsem rád, že se nám tam začínají objevovat věci, které si buď ukazujeme nebo se na nich snažíme pracovat v tréninku. Těší mě, že si to hráči začínají brát čím dál více za své a daří se nám dávat góly, protože nás to trošičku trápilo v loňské sezoně,“ hodnotí asistent trenéra dosavadní průběh přípravy.

Sestavy z předešlých zápasů

Kassel: Kuhn (Hungerecker) - Shevyrin, Humphries, Dinger, Heinrich, Walters, Muller, Scalzo, Tramm - Moser, Duffy, Carroll, Cherry, Trivino, Mueller, Karachun, Burns, Bettahar, Christ, Spitzner, Ledlin
Karlovy Vary: Novotný – Šenkeřík, Stříteský, Graňák "A", Kubka, Šafář, Eminger, Rulík – Rachůnek "A", Gríger, Flek – Koblasa, Raška, Beránek – Mikúš, Knotek, Kohout – Hlava, Skuhravý "C", Vondráček – Gorčík

Související články