HC Energie Karlovy Vary

Neporažení šesťáci. Mladší žáci zapsali rekordních 22 výher

Tahle sezona pro Energii prostě byla úspěšná. Účast ve vyřazovacích bojích si zajistil A-tým, junioři i dorost, dařilo se ale hráčům našich dalších kategorií. Výsledkově zazářili především karlovarští šesťáci, ti odehráli sezonu se stoprocentní bilancí – vyhráli všech 22 utkání!

Pouze dvě mužstva mladších žáků ročníku 2008 neprohrála za celý ročník 2019/20 jediné utkání. Vedle Ice Dragons z Telče to byli právě karlovarští mladíčci. Bilance 22 výher, 44 bodů a skóre 242:39 hovoří za vše. Malí energetici letos ve své karlovarské skupině neměli konkurenci.

Bílozelení za sebou ve skupině nechali dalších osm soupeřů, reálně konkurovat malým energetikům letos zvládla pouze Kadaň, v mládežnických kategoriích tradičně silný celek. I tu ale svěřenci trenéra Martina Gombára za sebou nechali o osm bodů.

6. třída (ročník 2008)

Soutěž: Liga mladších žáků 6. tříd (2008)
Hlavní trenér: Martin Gombár
Soupeři: Kadaň, Tachov, Cheb, Sokolov, Klášterec, Mariánské Lázně, Ostrov, Nejdek.
Zápasy: 22
Body: 44
Výhry: 22
Porážky: 0
Nejvyšší výhra: Energie - Mariánské Lázně 22:0
Nejproduktivnější hráč: Damian Franc - 92 bodů (50+42)

Soupiska
Výsledky
Kanadské bodování
Tabulka


Hodnocení trenéra Martina Gombára

„Naší skupinu jsme jasně vyhráli, srovnatelným soupeřem pro nás ale letos byla pouze Kadaň. První dva zápasy s ní byly vyrovnané, vyhráli jsme o dvě branky, kolikrát při nás stálo i dost štěstí. Ve třetím utkání pak soupeři chybělo několik hráčů, kteří byli na turnaji v Kanadě,“ uznává upřímně hlavní kouč šesťáků Martin Gombár.

Při vší úctě k soupeřům ale mladý kouč deklaruje, že jeho tým potřebuje větší konkurenci. A srovnání z turnajů, kde se jeho svěřenci potkávají i se silnějšími výběry, jeho slova jen potvrzují. „Sezona se tak nehodnotí úplně snadno. V soutěži sice všechny válcujeme, když se pak potkáme ale například se Spartou nebo Třincem, tak už je to o něčem úplně jiném,“ říká bývalý obránce Energie, za kterou nastupoval i v mládežnické MHL.

Podobu soutěže ovlivnit nemůže, výkony svých svěřenců v tréninku však ano. A s procesem zlepšování je Gombár maximálně spokojený. „Hráči pracovali dobře, řekl bych, že až nadstandardně. Kluků máme pouze patnáct, o to lépe se s nimi ale pracuje v tom menším počtu. Byli jsme díky tomu kompaktnější,“ hlásí spokojeně.

Není tak trochu paradoxní, že při chybějící konkurenci, kdy je energetiků tak akorát na tři formace, jdou výkony malých šesťáků nahoru? „Tím, že nás je málo, tak hrají úplně všichni a hrají hodně, na ledě tráví dost času. Zároveň se tím táhnou nahoru, zlepšují se. Rozdíl mezi kluky není tak velký,“ nachází naopak pozitiva při práci s menším počtu hráčů progresivní kouč.