HC Energie Karlovy Vary

President Cup nám dal hodně do přípravy, hodnotí trenér Andrys

Dorostenci si zpestřili přípravu na nový ročník účastí v President Cupu, zabojovali o bronzové medaile, ty jim však utekly tři sekundy před koncem prodloužení. I tak ale hodnotí Tomáš Andrys turnaj velmi kladně: „Soupeři byli extrémně kvalitní, byť lehce ochuzeni kvůli koronaviru. Ta utkání nám přinesla hodně nejen do přípravy, ale hlavně do příštího ročníku,“.

V minulém týdnu jste absolvovali President Cup, jak byste turnaj celkově zhodnotil?
Pro nás to byly výborné zápasy. Byli jsme tam s trošku omlazenou sestavou, respektive jsme v turnaji vyzkoušeli hráče, kteří bojují o místo v sestavě do další sezony. Soupeři byli extrémně kvalitní, byť lehce ochuzeni kvůli koronaviru. Ta utkání nám přinesla hodně nejen do přípravy, ale hlavně do příštího ročníku.

Ani jednou se vám nepodařilo zvítězit. Mohl za tím být fakt, že si omlazený kádr ještě tolik nerozuměl?
To byl samozřejmě jeden z těch aspektů, takhle bych se na to ale nedíval. Samozřejmě tím, že jsme byli mladší, tak nám občas docházela síla a někdy tam bylo úplné nasazení. Jak jsme testovali nové hráče, tak nás někteří velmi překvapili pozitivně, někteří trochu méně. A když se to sečte, tak nám asi chybělo i to vítězství, protože v každém zápase jsme se herně zvedali. Vidím to tedy i tak velmi pozitivně.

Bojovali jste o bronz, dá se říci, že to bylo vaše nejvyrovnanější utkání, které rozhodlo až prodloužení. Co chybělo k té výhře?
Vyrovnané zápasy byly i ty před tímto. Co ale chybělo tady? Okradli jsme sami sebe, protože jsme do duelu nenastoupili úplně dobře, chybělo nám tam trochu nasazení. Tím pádem byla první třetina taková planá, soupeř nám díky tomu odskočil o tři góly a my jeho náskok pak museli dohánět, díky čemuž nám na konci chyběly síly. V celém turnaji nás provázel problém v předbrankovém prostoru v obranném pásmu, kde jsme měli obrovské nedostatky. Díky chybám v této části hřiště jsme dostali devadesát procent gólů, i ten tři sekundy před koncem prodloužení. Zaslouženě nás to vytrestalo.

Co vše vám turnaj ukázal, odhalil silné a slabé stránky týmu?
V první řadě nám to ukázalo charakter některých hráčů, jak v pozitivním, tak v negativním slova smyslu. Podle toho budeme dále pracovat jak v přípravě, tak v zápasech.

Když se podíváme na statistiky, tak nejlepším hráčem byl s jedenácti body Adam Csabi, který je v týmu nováčkem. Je to jeden z pilířů kádru do nadcházejícího ročníku?
Určitě. Adama jsme viděli na Olympiádě dětí a mládeže, kde byl dle mého názoru jedním z nejlepších hráčů moravskoslezského kraje. Do další sezony by tedy měl být jedním z hlavních hráčů, hlavně do ofenzivy, kde je velmi talentovaný. V defenzivě jsou menší nedostatky, ty bude muset zlepšit, aby se stal komplexním hráčem. S tím, ale nebude mít problém, protože pracovní morálku má výbornou.

Zanedlouho vám startuje nový ročník. Těšíte se na ní vy i tým, po té poslední nedohrané?
V té loňské sezoně bylo obrovské zklamání, že jsme se nepodívali do play-off. Tým byl výborně nastavený a kluci se na to extrémně těšili. Do té nové se tedy samozřejmě těšíme. Od týmu vidím čím dál tím větší chuť do hry, takže to začněme nějak skládat, protože tu máme nějakou marodku, skoro půlka týmu nám chybí. Od příštího týdne bychom měli začít trénovat v plné sestavě.

Díky za rozhovor!