HC Energie Karlovy Vary

Příprava Akademie: Juniory i dorost čekají kvalitní soupeři

Zápasová příprava se v srpnu nerozeběhne pouze hokejistům karlovarského A-týmu, ale také našim mladíkům z Akademie. Na juniory čeká hned jedenáct utkání s kvalitními soupeři, dorost zase zamíří na tradičně silně obsazený President Cup do Třince.

Karlovarské juniory, po loňské pandemii koronaviru předčasně ukončené sezoně, čeká v průběhu srpna hned jedenáct přípravných zápasů. Navážou tak na přátelská utkání, které hráči naší nejstarší mládežnické kategorie odehráli netradičně už na jaře, přičemž pět ze šesti duelů dokázali vyhrát.

Zápasovou přípravu zahájí svěřenci trenéra Václava Eismanna, stejně jako hráči A-týmu, duelem proti pražské Spartě. Následovat pak bude německý čtyřboj, ve kterém se postupně utkají dvakrát s Berlínem a jednou s Kolínem nad Rýnem. Od 12. do 15. srpna pak juniory čeká už tradiční domácí turnaj O pohár hejtmana, který letos zapíše už jubilejní dvacátý ročník. Jisté už mají utkání s Mannheimem a Hradcem Králové.

Ve druhé polovině srpna pak junioři poprvé zamíří také na led soupeře, když je čeká odveta s pražskou Spartou a o den později souboj na ledě Mladé Boleslavi. Srpen pak zakončí dvojzápasem s Chomutovem. Do extraligového kolotoče pak naskočí v pátek 10. září zápasem na ledě Českých Budějovic.

Rozpis přípravy juniorů

Rozpis extraligy juniorů

Také karlovarské dorostence čeká kvalitní příprava, ve které budou chtít navázat na úspěšné souboje z jara tohoto roku, kdy suverénně ovládli domácí 4SA Energie Hockey Cup.

Hned první srpnový víkend zamíří mladí energetici do Třince, kde se zúčastní tradičně silně obsazeného President Cupu. O čtrnáct dní později pak vyrazí opět do východní části republiky, kde je čeká dvoudenní turnaj ve Zlíně. Zatím posledním potvrzeným zápasem v srpnu je přátelský domácí zápas s Mannheimem. Extraligu dorostu pak energetici rozehrají ve čtvrtek 9. září na domácím ledě zápasem s Chomutovem.

Rozpis přípravy dorostu

Rozpis extraligy dorostu