HC Energie Karlovy Vary

Program oslav 90 let: Skuhravý se dočká velké pocty

Harmonogram výročního utkání k 90 letům karlovarského hokeje zná svůj další dílek. Součástí ceremoniálu bude i slavnostní vyřazení čísla 34, které je neodmyslitelně spjato s jednou z klubových legend, dlouholetým kapitánem a hráčem, který v barvách Karlových Varů odehrál téměř tisíc soutěžních utkání, Václavem Skuhravým.

Skuhravý byl během své hráčské kariéry Karlovým Varům věrný po většinu své kariéry. To v dresu Becherovky odehrál v sezoně 1998/99 svůj vůbec první extraligový zápas, po 22 letech pak v dresu stejného mužstva, i když v jiných barvách, s jiným logem a pod jiný názvem, odehrál ten poslední. Jeho loučení v březnu roku 2021 chybělo jen jediné, diváci na tribunách. Fanoušci, kteří ho díky jeho srdečnosti milovali a on jim nikdy neváhal jejich náklonnost oplatit.

Legendární čtyřiatřicítka odehrála během své kariéry 1001 extraligových utkání, ve kterých zapsala 487 bodů (218+269). Na klubové úrovni je jeho odkaz ale ještě větší. Skuhravý drží rekordy v počtu odehraných zápasů, gólů, nahrávek, bodů, a také trestných minut. I to patřilo k jeho hře, hromadu vyloučení šlo na vrub jeho povaze, kdy se vždy stavěl za tým, za jakékoliv situace.

„Venca? Je to pro mě unikátní hráč, výborný člověk a osobnost, která se naprosto nesmazatelně zapsala do historie našeho klubu. Nebojím se ho přirovnat už teď k legendárním hráčům, jakými byli Jiří Feureisl, Václav Šinágl , Josef Koller, Václav Freiberg, Franta Potužák nebo Josef Martinovský,“ přirovnal Skuhravého k největším legendám klubu již dříve bývalý majitel klubu Karel Holoubek.

I to svědčí o roli, jakou si Skuhravý za odehrané roky v klubu vybudoval. Když při příležitosti 1000. extraligového utkání měli jeho současní či bývalí spoluhráči popsat, co pro ně znamená, volili podobná slova. Dříč, srdcař, bojovník, který se nevzdává.

S céčkem na hrudi vedl Energii celkem v jedenácti sezónách. Během bohaté kariéry vybojoval titul extraligových mistrů i vicemistrů. Zúčastnil se mistrovství světa, zahrál si na věhlasném Spengler Cupu a dovedl Karlovy Vary zpět do extraligy poté, co jeho tým sestoupil.

Dvakrát slyšel od karlovarského vedení, že se s ním nepočítá a může si hledat nové angažmá. Vždy se ale po roce vrátil a týmu pomohl z nejhoršího. Po sezóně 2007/2008 měl lukrativní nabídky z Ruska a NHL. Odmítl je a zůstal v Karlových Varech. I proto si získal srdce všech fanoušků a příznivců. Klubismus, který se v současné době už moc nevidí.