HC Energie Karlovy Vary

Reprezentace přehrála Rakousko, Hladonik s Černochem zapsali premiérové góly

Česká hokejová reprezentace zvládla pod vedením nového trenéra Kariho Jalonena úvodní přípravný zápas před Mistrovstvím světa na výbornou, když Rakousko ve Znojmě porazila 5:1. Na hladké výhře se výrazně podíleli i energetici, když se do střelecké listiny poprvé v reprezentačním dresu zapsali útočníci Jiří Černoch a Jan Hladonik.

Češi vstoupili do zápasu dobře a už v 8. minutě se dostali do vedení. Rychlou akci zakončoval nadvakrát z levé strany Jiří Černoch a na podruhé už puk do branky Madlenera procpal.

„Jsem samozřejmě moc rád, že mi to tam padlo a hlavně je super, že vedeme 3:0 a diktujeme tempo hry, což je dobrý základ pro zbytek zápasu,“ hodnotil Černoch průběh zápasu během přestávkového rozhovoru pro Českou televizi. Ale nepředbíhejme.

Veseleji bylo o 5 minut později, když se trefil i další z energetiků Jan Hladonik. Černoch nakonec v utkání zapsal dva body, když v polovině druhé části nahrál na gól Fridricha, který už zvyšoval na rozdíl pěti branek.

V brance národního týmu se povedeným výkonem prezentoval i karlovarský brankář Štěpán Lukeš, který inkasoval jedinkrát, když ho ve třetí třetině překonal Feidner. Jinak ale šestadvacetiletý brankář předvedl 16 úspěšných zákroků a dovedl Česko k vítězství 5:1. Do utkání zasáhli rovněž i další forvardi Energie, v prvním útoku s „Áčkem“ na hrudi Jakub Flek, ve formaci s Jiřím Černochem pak Ondřej Beránek.

Příprava české reprezentace pokračuje už v pátek, kdy oba týmy čeká odveta v Linci. Začátek zápasu je naplánován na 17:30.