HC Energie Karlovy Vary

S průběhem letní přípravy můžeme být spokojeni, tvrdí Tomáš Mariška

Karlovarští nyní mají po těžkém drilu na suchu volno, zpět do tréninkového procesu se pak vrátí v druhé polovině července. Jak se za první fází přípravy na extraligový ročník 2019/2020 ohlédl asistent trenéra Tomáš Mariška a někteří jeho svěřenci?

Energetici za sebou mají část, kterou vyplňovaly z velké části aktivity na suchu. Hokejisté se připravovali v posilovně, trénink vyplňovaly také sportovní činnosti v míčové hale a nevyhnuli se ani plaveckému bazénu.

„Já myslím, že s průběhem letní přípravy můžeme být spokojeni. Měli jsme na to o něco více času, protože se nám tu sezonu podařilo ukončit mnohem dříve, než v předchozích ročnících, takže jsme si mohli tu práci celkově více rozvrhnout. A myslím si, že jsme měli dostatek času na všechny složky letní přípravy, které jsme tam chtěli mít,“ pochvaluje si Tomáš Mariška.

Ačkoliv tým potkalo několik drobných zdravotních problémů, asistent trenéra je s přípravou spokojený. „Nevyhnula se nám drobná zranění, ale musím pochválit všechny hráče za celkový přístup. Je vidět, že si uvědomují, že potřebují být dobře připravení. Chtějí být dobře připraveni a podle toho i pracovali a i když nějaké to zranění přišlo, tak stejně se každý snažil v rámci svých možností pracovat na 100 %, což je pro nás nejvíce pozitivní.“

Nyní přichází zasloužený odpočinek. „Hráči si teď trošku odpočinou, naberou síly a bude nás čekat ta druhá fáze, druhá část přípravy. Pevně věřím, že z téhle první máme na co navazovat a že hráči, co se týče fyzické připravenosti na tom budou velmi dobře,“ říká na závěr Mariška.

Pozitivní názor mají také samotní hráči. „Podle mě nás příprava připravila dobře, výsledky testů jsme měli také dobré. Myslím, že do sezony půjdeme silní,“ věří Ondřej Šafář. „Příprava byla hodně náročná. Myslím si a doufám, že v sezoně síly chybět nebudou a vlastně jsme všichni rádi, že už je konec a půjdeme na led. Všichni si to užijeme a budeme se bavit. Už to nebude jenom o té dřině na suchu,“ dodává mladý zadák David Tureček.

První přípravné utkání sehrají Karlovy Vary hned 1. srpna, kdy do lázeňského města zavítá elitní mužstvo z KHL – Avtomobilist Jekatěrinburg. Samotní hráči již přípravný duel vyhlížejí s nadšením, především pak kvůli jednomu jménu. „Na zápas se těším, hlavně na Pavla Dacjuka,“ usmívá se Šafář.