HC Energie Karlovy Vary

Sebastian Gorčík odchází do konce roku na hostování do Vsetína

Karlovarský útočník Sebastian Gorčík oblékne v letošní sezoně už třetí dres. Po pěti zápasech v Sokolově se čtyřiadvacetiletý přesouvá ze západních Čech na hostování do Vsetína.

Sebastian Gorčík v letošní sezoně nastupoval jak v extralize, tak v Chance Lize. V TELH odehrál mladý forvard po návratu z marodky tři duely, v nichž se bodově neprosadil neprosadil. Naopak ve druhé nejvyšší soutěži o sobě dal Gorčík hlasitě vědět, v pěti zápasech za Sokolov nastřílel čtyři góly a na jeden přihrál.

Energie přivedla zkušeného odchovance Vojtěcha Poláka, trenérský štáb však zároveň chce, aby byli všichni hráči v herním režimu. „Řešili jsme oživení kádru a jsme velmi rádi, že se nám povedlo domluvit se s Vojtou Polákem, který se s námi od srpna připravit. Tím pádem se stalo, že by někteří hráči neměli vytížení, a tak jsme se dohodli s některými prvoligovými celky, aby nám ti hráči hráli,“ vysvětluje situaci Tomáš Mariška.

„Ať už je to Nicolas Hlava v Chomutově, Ondřej Šafář v Sokolově nebo právě Sebastian ve Vsetíně, tak chceme, aby všichni hráli, abychom v případě, kdyby někdo vypadl ze sestavy nebo nepodával takové výkony, tak abychom si je mohli stáhnout. Všichni k nám mají zpátky vyřízené střídavé starty, takže zůstávají součástí naší organizace. My je budeme sledovat a pokud si to svými výkony zaslouží či je budeme potřebovat, tak je určitě povoláme zpátky,“ říká asistent trenéra.

Ve Vsetíně bude útočník se sedmačtyřicítkou na zádech hostovat do konce tohoto kalendářního roku. Hned v prvním utkání za Valachy se dlouholetý energetik prezentoval výtečně, k vsetínské výhře 4:2 nad Litoměřicemi přispěl jednou brankou a dvěma asistencemi.