HC Energie Karlovy Vary

Talentované trio pod smlouvou, v Energii pokračují tři mladíci

Nejen na současnost, ale i na budoucnost myslí klubové vedení. Profesionální smlouvy s Energií totiž podepsala trojice talentovaných mladíků – brankář Adam Dybal (na fotce), obránce Matteo Kočí a útočník Matyáš Adámek.

Nejmladší ze zmíněné trojice, brankář Adam Dybal, již má zkušenost s karlovarským A-týmem. Jako vůbec nejmladší hráč v novodobé historii klubu nastoupil k utkání prvního mužstva, loni v létě si odbyl debut v derby se Sokolově.

Šestnáctiletý Dybal, věkem stále dorostenec, strávil většinu sezony 2021/22 jako stálý člen karlovarské juniorky. V základní části odchytal 21 utkání a procentuální úspěšností 92,61%, v play-off svá čísla ve třech utkáních ještě vyšponoval až na číslo 94,12%! Mladý brankář, který do klubu přišel před začátkem minulé sezony z Havířova, patří také ke stálým členům reprezentace, za výběr do 17 let odchytal šest utkání.

V Karlových Varech podepsal Adam Dybal smlouvu do srpna 2023 s opcí do konce sezony 2024/25.

O tři měsíce starší obránce Matteo Kočí patří k nejtalentovanějším obráncům ročníku 2005. Do Karlových Varů přišel už před ročníkem 2020/21 z Vítkovic, jenže v Covidem protrpěné sezoně odehrál za dorost jen sedm utkání. Letos už to bylo o ničem jiném. Kočí začal sezonu opět v dorosteneckém týmu, v průběhu sezony se ale posunul do juniorky, kde včetně play-off nakonec odehrál 42 utkání s bilancí 4 branek a 10 nahrávek.

Také mladý bek letos pravidelně nastupoval za reprezentační výběr do 17 let, za který odehrál 15 utkání.

Kontrakt s Energií podepsal Matteo Kočí do konce sezony 22/23 s opcí do konce sezony 2024/25.

Nejstarším z mladíků, kteří v Karlových Varech podepsali profesionální smlouvy, je sedmnáctiletý útočník Matyáš Adámek. Mladý forvard přišel na západ Čech rovněž před startem ročníku 21-22. Ten, stejně jako Kočí, začal v dorostu, v průběhu sezony se ale přesunul k juniorce, za kterou naskočil do 45 zápasů, ve kterých posbíral 23 bodů (12+11). Zahrál si tak po boku svého staršího bratra Lukáše, který v juniorce zastával post kapitána.

Adámek rovněž patřil mezi mladé energetiky, kteří letos pravidelně nastupovali za národní tým do 17 let. V reprezentačním dresu letos odehrál 18 zápasů, ve kterých vstřelil jednu branku a na dalších šest nahrál.

Hráčem Karlových Varů bude Matyáš Adámek minimálně do konce sezony 23/24, kontrakt obsahuje i opci do konce sezony 25/26.