HC Energie Karlovy Vary

Tomáš Křehlík: Hejtmana chceme vyhrát

Třetí zápas ve třech dnech a další ho čekají. Juniorský kapitán Tomáš Křehlík si v posledních dnech na malou vytíženost rozhodně stěžovat nemůže. Společně se svými spoluhráči bojuje o prvenství na tradičním letním Hejtmanském poháru, což se jim po prohře s obhájcem titulu, Hradcem Králové, trochu vzdálilo. I tak je ještě čekají dva zápasy, kde mohou zaváhání napravit.

Jaký byl pro Vás dnešní zápas? Hrálo se v docela vysoké tempu, vyhovovalo vám to?
Zápas od nás nebyl úplně nejlepší, myslím si, že umíme hrát o dost líp. Je ale začátek sezóny a všichni se do toho teprve dostáváme. Nechci moc hodnotit, ale kdybychom hráli tak, jak to umíme, mohli jsme vyhrát.

Dost se vylučovalo, narušilo vám to nějak plán hry, který jste na zápas měli?
V našem týmu je vylučování poslední dobou docela časté, samozřejmě to vždycky naruší ten zápas a rytmus hry.

Chvíli jste vedli, ale Hradec rychle srovnal a pak i otočil, vyvedlo vás to z rytmu?
Ano, udělali jsme tam dvě chyby, za které nás Hradec potrestal a my jsme už potom neměli tolik šancí, abychom zápas otočili k vítěznému konci.

Hráli jste proti vítězům loňského turnaje, byl znát rozdíl oproti zápasu s Kolínem?
Rozdíl byl znát, my se ale s Hradcem známe z české ligy juniorů. S Kolínem to byl spíš takový výstřel do tmy, i když jsme se na něj taky poctivě připravovali. Na Hradec jsme se také připravovali, ale nejspíš špatně.

Hrál jste třetí zápas ve třech dnech, jak se cítíte po fyzické stránce? Je znát nějaká únava?
Na to, že jsem mladý, tak únavu docela cítím. Snažím se si to nepřipouštět, ale nohy bolí.

Včera jste si zahrál s A-týmem Energie v Litvínově, je to pro vás velká změna co se hry týče?
Je to změna, juniorský hokej je takový ulítaný, zatímco seniorský je o zkušenostech a dovednostech, nejlépe ve velké rychlosti.

Jak to tak mladý hráč bere, když tým prohraje tak velkým rozdílem?
Není to příjemné. Jeli jsme tam poprvé, tak jsme chtěli uspět. Sebevědomí trochu utrpělo, ale snad se z toho brzo dostaneme a budeme pokračovat v lepších výsledcích.

Jaké máte reálné cíle v tomto turnaji?
Chtěli bychom samozřejmě vyhrát, ale s Hradcem to bylo malé finále, které jsme prohráli. Teď musíme doufat, že Hradec také prohraje a ztratí nějaké body, abychom je přeskočili.

Fotogalerie