HC Energie Karlovy Vary

Změny v kádru: Na zkoušku přichází obránce Pohl, do Baníku míří Kadlec a sedm dalších energetiků

Kádr karlovarské Energie hlásí první zúžení před startem nového extraligového ročníku. Do sokolovského Baníku se po zkoušce vrací útočník Martin Kadlec, stejným směrem pak putuje i dalších sedm mladých hráčů Energie. Do Karlových Varů naopak míří na zkoušku obránce Jan Pohl.

Do Baníku se vrací forvard Martin Kadlec, který byl v Karlových Varech na zkoušce. Nejlepší střelec Chance ligy karlovarské trenéry zaujal, pro tuto chvíli se ale vrací do Baníku.

„Martin Kadlec na zkoušce uspěl, s jeho přístupem i výkony jsme byli spokojeni. Po angažování Davida Kašeho a Jakuba Lauka by pro něj ale nebylo místo v prvních dvou formacích. Martin tak zůstane v Sokolově s tím, že v případě potřeby ho můžeme zařadit do sestavy,“ říká o Kadlecově návratu do Sokolova hlavní trenér a sportovní manažer klubu Martin Pešout.



Kádr Sokolova minimálně v úvodu sezony také posílí útočník Martin Osmík, stejným směrem pak putuje i další mladík v sestavě Energie, dvacetiletý Otakar Šik.

„U obou kluků je stejná situace jako u Martina Kadlece, kdy po angažování dvou hráčů do prvního útoku jsme se rozhodli, že bude lepší, když budou nastupovat v Sokolově na vytěžovaných pozicích. Oba hráči jsou pro nás perspektivní a určitě od nás v sezoně dostanou šanci,“ objasňuje další změny v sestavě zkušený kouč.

Nejvýraznější přesun pak pocítí karlovarská juniorka. Z té se do Sokolova přesune hned pětice hráčů – brankář Patrik Hamrla, obránce David Tureček a trio útočníků – Vít Jiskra, Adam Křemen a Tomáš Křehlík. Všichni mládežničtí reprezentanti podstoupí na Baníku třítýdenní zkoušku, během které dostanou šanci vybojovat si místo v sestavě prvoligového celku.

„Po rozhodnutí, kdy Chance liga bude nesestupová, jsme požádali Sokolov, zda by klukům nedal prostor během třítýdenního tryoutu. Jak s tím kluci naloží, je jen na nich,“ uvedl k angažmá pětice mladíků karlovarský lodivod.



Do Karlových Varů naopak zamíří obránce Jan Pohl, který v lázeňském městě absolvuje týdenní zkoušku.

„Na doporučení trenérů Sokolova jsme se rozhodli pro týdenní zkoušku Honzy Pohla, protože po při zdravotních problémech Lukáše Pulpána a vzhledem k faktu, že Martin Rohan ještě není stoprocentně v pořádku a teprve začal s tréninkem, tak máme trošku problémy v obraně. Pro případ, že by se v sezoně podobná situace opakovala, jsme se tak rozhodli vyzkoušet dalšího obránce,“ uvádí podrobnosti týdenního tryoutu kouč Energie.

Devětadvacetiletý Pohl by neměl chybět v sestavě v utkání Generali Česká Cupu v Liberci.


Jan Pohl (obránce, 21.12.1990)

V prosinci třicetiletý obránce se v přestupním období stal jednou z nejvýraznějších posil partnerského klubu v Sokolově. Rodák z Kolína působil během své kariéry převážně ve druhé a třetí nejvyšší tuzemské soutěži, pamatují si ho především fanoušci v Ústí, pražské Slavii či Jihlavě, kde strávil poslední dvě sezony, ve kterých byl vždy nejproduktivnějším bekem svého týmu, když nasbíral 30, respektive 28 bodů za sezonu.

V uplynulém ročníku se Pohl také konečně dočkal své premiéry v nejvyšší tuzemské soutěži, když se svého debutu dočkal v dresu pražské Sparty.